Tyrkisk politi evakuerer indbyggere i grænseby

Tyrkiet bakker fuldt op om forsøg på at fravriste Islamisk Stat kontrol med vigtig grænseby, siger minister.
En tyrkisk kampvogn og en pansret mandskabsvogn i byen Karkamis, hvor tyrkisk politi nu er i gang med at evakuere indbyggere efter et morterangreb tidligere tirsdag.
En tyrkisk kampvogn og en pansret mandskabsvogn i byen Karkamis, hvor tyrkisk politi nu er i gang med at evakuere indbyggere efter et morterangreb tidligere tirsdag. Foto: /AP

Tyrkisk politi evakuerer indbyggere fra byen Karkamis tæt ved den syriske grænse, efter den blev ramt af morterer tidligere på dagen.

Det rapporterer CNN Turk ifølge Reuters.

Tyrkiske soldater besvarede ilden, meddeler tv-stationen.

Karkamis ligger lige på den anden side af grænsen fra Jarablus i Syrien, en by som Islamisk Stat har indtaget.

Tyrkisk militær har beskudt Islamisk Stats positioner i Jarablus for at hjælpe syriske oprørere, der er allieret med Tyrkiet, med at sikre byen.

Kilder blandt de tyrkiskstøttede syriske oprørere siger, at de har mobiliseret i Tyrkiet og er klar til at krydse grænsen og kæmpe om kontrollen med Jarablus.

Det bakker Tyrkiet fuldt op om, understreger Tyrkiets udenrigsminister, Mevlüt Cavusoglu.

På en pressekonference siger ministeren, at en sådan operation er vigtig for Tyrkiets sikkerhed.

Tyrkiet ønsker ikke at se den militante kurdiske gruppe YPG, som allerede kontrollerer store dele af det nordlige Syrien, indtage den strategisk vigtige grænseby.

Mandag sagde Cavusoglu, at grænseområdet mellem Tyrkiet og Syrien skal "renses fuldstændig" for Islamisk Stats tilstedeværelse.

Det kommer efter et blodigt selvmordsangreb lørdag aften i byen Gaziantep. Her blev mindst 54 mennesker dræbt af en bombe. Af dem var 22 børn.

Angrebet er det hidtil blodigste, Tyrkiet har oplevet i år.

Gaziantep er en af de byer i det sydlige Tyrkiet, der ligger tæt på den syriske grænse. Regionen har adskillige gange tidligere været ramt af angreb, som enten Islamisk Stat eller det kurdiske PKK har fået skylden for.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.