Tyrkiet beskylder BBC for terrorpropaganda

Det er propaganda, når BBC viser billeder fra det kurdiske parti PKK, mener det tyrkiske udenrigsministerium.
Kurderne i Syrien og Irak, som Tyrkiet nu bekriger, spiller en stor rolle i kampen mod IS. (AP Photo, File)
Kurderne i Syrien og Irak, som Tyrkiet nu bekriger, spiller en stor rolle i kampen mod IS. (AP Photo, File) Foto: Uncredited/AP

Det tyrkiske udenrigsministerium beskylder den britiske tv-station BBC for terrorpropaganda, efter BBC har vist en fotoreportage af kvindelige PKK-krigere, der gør sig klar til kamp.

Det rapporterer AFP.

Tyrkiet har erklæret det kurdiske arbejderparti PKK for ulovlige, og de har stemplet dem som terrorister på linje med Islamisk Stat (IS).

- At give dem en medieeksponering som denne er ensbetydende med åben støtte til terrorisme, skriver det tyrkiske udenrigsministerium i en erklæring.

BBC nægter dog at fjerne fotoreportagen fra deres hjemmeside.

De siger, at reportagen giver et unikt indblik i PKK-krigernes motivation, og at det desuden klart fremgår, at PKK betragtes som en terrororganisation af den tyrkiske regering.

Efter en række blodige angreb i juli, har Tyrkiet lagt en hård kurs over for grupper som PKK og det venstreorienterede DHKP-C. Det samme gælder den voldelige militante gruppe Islamisk Stat, der har taget kontrollen i store dele af Irak og Syrien.

Ifølge Tyrkiets statslige nyhedsbureau, Anatolia Agency, har den tyrkiske regering angrebet mere end 170 PKK-mål og dræbt 771 kurdere.

PKK er også på Danmarks terrorliste. Det er et dilemma, at PKK er på listen, da det samtidig er Vestens bedste allierede i kampen mod IS.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.