Tyrkiet bekræfter: 13 savnede civile dræbt i eksplosion

En massiv eksplosion, som angiveligt skete da PKK lastede sprængstoffer, har dræbt 13 som var meldt savnet.
Tyrkisk redningsmandskab ved det sted uden for Diyarbakir, hvor en voldsom eksplosion fandt sted sent torsdag aften. Tyrkiet giver PKK skylden.
Tyrkisk redningsmandskab ved det sted uden for Diyarbakir, hvor en voldsom eksplosion fandt sted sent torsdag aften. Tyrkiet giver PKK skylden. Foto: Mucahit Ceylan/AP

Tyrkiet bekræfter nu, at 13 civile, som blev meldt savnet efter en kraftig eksplosion i udkanten af den kurdiske hovedby Diyarbakir for fire dage siden, er omkommet i eksplosionen.

Ifølge de tyrkiske myndigheder er det den militante kurdiske gruppe PKK, der stod bag eksplosionen.

Angiveligt skete der et uheld, da PKK-medlemmer var ved at læsse sprængstoffer på en lastbil torsdag aften.

I første omgang meddelte tyrkiske myndigheder, at fire PKK-medlemmer var dræbt og 23 såret, herunder flere civile.

Senere lød det fra guvernørens kontor, at 13 andre var savnet i forbindelse med eksplosionen.

Sent mandag aften skriver anklagemyndigheden i Diyarbakir, at de 13 er bekræftet omkommet, efter der er foretaget dna-prøver af ligdele fundet ved stedet.

Ifølge de tyrkiske myndigheder var det ikke mindre end 15 ton sprængstof, der røg i luften. Eksplosionen var så voldsom, at den kunne mærkes i Diyarbakir by.

Tidligere har tyrkiske medier skrevet, at politiets teknikere fandt stumper af de mennesker, der var sprængt i stykker, op til en halv kilometer fra stedet.

I en meddelelse har PKK erkendt, at eksplosionen skete ved en ulykke. Men organisationen siger, at det skyldtes, at modstandere af PKK åbnede ild mod lastbilen fra en nærliggende landsby.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.