Tyrkiet advarer sine borgere mod at rejse til USA efter valg

Tyrkiske statsborgere, der overvejer at rejse til USA, bør være varsomme, lyder det fra udenrigsministeriet.
Det tyrkiske udenrigsministerium advarer nu landets borgere mod at rejse til USA, efter tirsdagens præsidentvalg i USA. De senesete dage har tusindvis af amerikanere demonstreret i gaderne i en række storbyer.
Det tyrkiske udenrigsministerium advarer nu landets borgere mod at rejse til USA, efter tirsdagens præsidentvalg i USA. De senesete dage har tusindvis af amerikanere demonstreret i gaderne i en række storbyer. Foto: Jim Urquhart/Reuters

Tyrkiet advarer nu sine borgere mod at rejse til USA.

Årsagen er blandt andet de omfattende demonstrationer i kølvandet på det amerikanske præsidentvalg, hvor republikaneren Donald Trump overraskende vandt.

Det skriver Reuters.

Derudover skyldes advarslen, der kommer fra det tyrkiske udenrigsministerium, en stigning i antallet af fysiske og verbale angreb af "racistisk" og "indvandringskritisk" art.

- På grund af risikoen forårsaget af disse hændelser og de sociale spændinger bør vores statsborgere, der bor i USA og dem, der overvejer at rejse dertil, være varsomme, skriver udenrigsministeriet i en meddelelse på dets hjemmeside.

Siden tirsdagens præsidentvalg har tusindvis af amerikanere demonstreret mod Donald Trump i en lang række store amerikanske byer.

I sidste måned opdaterede de amerikanske myndigheder rejsevejledningen til Tyrkiet.

Her blev familiemedlemmer til ansatte ved det amerikanske konsulat i Istanbul beordret til at forlade Tyrkiet af sikkerhedsgrunde.

Spændingerne mellem de to Nato-lande er blevet større, efter at Tyrkiet vedholdende har forsøgt at få Fethullah Gülen udleveret fra USA.

Regeringen i Tyrkiet mener, at Gülen var bagmanden til det mislykkede kupforsøg i juli.

Den tyrkiske premierminister, Binali Yildirim, sagde umiddelbart efter det amerikanske valg, at han håber på forbedrede diplomatiske forbindelser til USA efter Donald Trumps sejr.

Han gentog i den forbindelse anmodningen om at få Fethullah Gülen udleveret til Tyrkiet.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.