Tyrefægter stanget ihjel på direkte tv

For første gang i 16 år er en spansk tyrefægter blevet dræbt i ringen. Desuden er 28-årig dræbt i et tyreløb.
Pamplona afholder i disse dage sin traditionsrige San Fermin-festival, der især kendes for sine tyreløb og tyrefægtninger. Her må en spansk matador have hjælp fra sine assistenter, efter at han er blevet væltet omkuld af en tyr. Under lørdagens tyreløb i byens gader kom 14 mennesker til skade.
Pamplona afholder i disse dage sin traditionsrige San Fermin-festival, der især kendes for sine tyreløb og tyrefægtninger. Her må en spansk matador have hjælp fra sine assistenter, efter at han er blevet væltet omkuld af en tyr. Under lørdagens tyreløb i byens gader kom 14 mennesker til skade. Foto: Alvaro Barrientos/AP

To mænd, deriblandt en professionel tyrefægter, mistede lørdag livet i Spanien, efter at de var blevet stanget af en tyr.

Lørdag eftermiddag blev Victor Barrio, en 29-årig matador, dræbt foran tilskuerne i en arena i byen Teruel. Det er første gang i 16 år, at en spansk tyrefægter mister livet i ringen.

Spansk tv sendte direkte fra begivenheden, og seere var vidne til, at Victor Barrios brystkasse blev gennemboret af hornene på den tyr, han skulle dræbe.

Det første dødsfald fandt sted natten til lørdag i landsbyen Pedreguer under et tyreløb, hvor folk løber gennem gaderne side om side med tyre.

En 28-årig spanier blev stanget gennem lunger og hjerte, da han forsøgte at hjælpe en anden deltager i tyreløbet. Det oplyser en talsmand for lokalregionen.

Manden blev hentet af en ambulance og kørt til et nærliggende hospital. Men forsøget på at genoplive ham var forgæves. Han blev erklæret død på hospitalet efter en time.

Myndighederne suspenderede derefter alle festligheder relateret til tyreløb.

Tyreløb er en del af mange spanske byers sommerfester, og hvert år er der meldinger om dræbte i forbindelse med den farlige tradition.

Lørdag var det tæt på at gå galt for mindst to af deltagerne i de verdensberømte tyreløb i Pamplona i den nordlige del af Spanien.

Under lørdagens løb blev en 33-årig japaner stanget i brystet, mens en 24-årig spanier fik et horn gennem sin ene arm. 12 andre personer kom lettere til skade, oplyser lokalregeringen på sin hjemmeside.

En af de seks tyre, der blev sluppet løs i gaderne, blev adskilt fra de andre, og det udløste panik blandt de mange løbere.

Tyreløbene, der afvikles på en cirka 800 meter lang strækning gennem nogle af Pamplonas mest snævre brostensbelagte gader, varer mellem tre og fem minutter.

15 mennesker har mistet livet under byens tyreløb de seneste 100 år. Det seneste dødsfald fandt sted i 2009.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.