Tynger alderen? Sådan får du en ungdommelig hud

Vil du gerne hjælpe din rynke-creme lidt på vej, så er der meget, du selv kan gøre for at få en pænere hud. Følg blot eksperternes råd.
Er du træt af din hud? Få et par gode råd fra eksperter til at rette op på balancen
Er du træt af din hud? Få et par gode råd fra eksperter til at rette op på balancen Scanpix

Det kan ses på huden, når liv leves … og ind imellem ses lidt mere, end vi drømmer om. I de tilfælde er det godt, der findes gode cremer og dygtige kosmetologer, som kan sætte en stopper for udviklingen.

Men du kan også gøre meget selv. Vidste du det? Health Magazine har spurgt eksperterne til råds, og de er enige om, at der findes fif, som vil holde din hud i god form.

LÆS OGSÅ: Tag en gåtur og undgå sukkerfælderne

Det handler om livsstil

Doktor og dermatolog Jessica Wu råder dig til ikke at gå i panik og bruge for meget makeup, selvom du bliver ældre og din hud mere brugt.

Hun fortæller, at hun selv har brugt mange penge og tid på dyr makeup. Men det var først, da hun erkendte, at det handler om huden under makeuppen, at den blev smukkere.

Brug penge på gode cremer og god mad, så vil du kunne se det på din hud og den skal ikke dækkes nær så meget til.

Ret op på fortiden

Når først du har rundet 30 år, har du allerede gjort skade på din hud, og det kan du nu begynde at arbejde med - skaf gode og nærende cremer.

Samtidig skal du huske at forebygge mod flere skader, så du er nødt til at være opmærksom på solen, siger dermatolog Bridgit Nolan.

Du skal bruge solcreme, der beskytter mod UV-stråler og sørg så for, at den er trukket ind i huden, før du går ud. Og så vil en creme med mange antioxidanter være god for din hud, fortæller hun.

LÆS OGSÅ: Tyndt hår? Sådan bliver det smukkere

Når du vasker dit ansigt

Du skal vaske dit ansigt både om morgenen og om aftenen og her er det vigtigt, at du ikke bare skrubber løs med en almindelig sæbe.

Du skal finde en mild rens, der kan fjerne skidtet, men som ikke slider på din hud. Spørg gerne til råds i butikken, så du kommer hjem med det rigtige.

Tænk på dine øjne

Med alderen vil du sandsynligvis få flere rynker om øjnene og små mørke rande - og de skal altså behandles godt. Derfor skal du bruge en god øjencreme, som kan gøre huden blød og lækker.

LÆS OGSÅ: Dødt sexliv? Sådan får du mere lyst

Driller dine hormoner

Mange kvinder får acne og uren hud, fordi deres hormoner spiller ind på kroppens balance, og det kan være frygtelig hæmmende.

Derfor skal du søge læge og gerne finde en hudspecialist, som du har tillid til. Med den rigtige creme og de rette produkter kan der rettes op på meget, også selvom dine hormoner driller.

LÆS OGSÅ: Minister Morten Østergaard: Sandheden om Helle Thorning

Lad være med at stresse

Du har fået en bums og hvad så? Doris Day, der er dermatolog og forfatter til bogen ”Forget the Facelift” fortæller, at du skal lade være med at gå op i hver eneste lille forandring, der sker i dit ansigt. Først der vil du se smukkere og mere køn ud, siger hun.

Acceptere dig selv og lev med den hud, du har fået. Det er fint at skabe det bedst mulige miljø for netop din hud, men du skal ikke blive besat af den.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.