Tyndt og trist hår? Sådan får du det smukt igen

Taber du hår - og er det blevet slasket i løbet af vinteren - er der et par ting, du kan spise, så skal det nok blive stærkt og flot igen.
Et tykt og lækkert hår er alle kvinders drøm, men ikke alle har en manke som kvinden her ...
Et tykt og lækkert hår er alle kvinders drøm, men ikke alle har en manke som kvinden her ... Scanpix

Du er ved at få nok. Hver morgen fjerner du en lille håndfuld hår fra risten i bruseren, fordi dit hår mildest talt bare kan hives ud af hårbunden. Men hvad kan du gøre ved det?

LÆS OGSÅ: Får du nok jern? Flere ting ødelægger optaget

Du kan begynde at spise flere af de rigtige vitaminer, forklarer prevention.com.

Kig på din kost

Det er klart, at vi altid vil tabe hår, men taber du unaturlig meget hår, så skal du kigge din diæt efter i sømmene, fortæller Rania Mounir Abdel Hay, MD, dermatolog ved Cairo Universitet.

Dit hårtab kan nemlig skyldes, at du mangler jern og vitamin D2, og jo mere du mangler det, jo mere hår vil du tabe:

- Det er første gang at vitamins D’s indvirkning på hårtab er blevet klarlagt. Det kan regulere de gener, der fremmer den normale vækst i hårsækkene.

LÆS OGSÅ: Lidt for rund? Sådan ser du slankere ud

Du er altså muligvis fanget i en fælde af mangel på vitaminder, og derfor er dit hår blevet tyndt og træls at have med at gøre.

Vil du gerne ændre det og få en stort og smukt hår, ja så kan du enten tage dine vitaminer i form af tilskud, og det kan du snakke med din læge om. Men du kan også forsøge at gøre noget ved din kost.

Du kan få mere jern ved blandt andet at spise meget laks, lever, grønne grøntsager som broccoli og sesamfrø – og vær så opmærksom på, at du nemmere optager jernet, hvis du sammen med det indtager frugt eller grønt, som har meget vitamin-C.

LÆS OGSÅ: Lyver du for dine børn?

Vitamin-D får du især via solen, men det kan være lidt svært at opnå her om vinteren. Og igennem kost får du ikke meget, men lidt kan du få ved at spise meget fed fisk, mælk, ost og æg, så i det tilfælde er det meget godt at tage et supplement i form af et tilskud i pille-form.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.