Tyndt hår? Sådan bliver det smukkere

Er du også en af dem, der har tyndt hår og derfor nærmest altid har en dårlig hår-dag? Få tips til, hvordan du belaster dit hår mindst muligt og gør det smukkere.
Er dit hår tyndt? Få et par gode råd til, hvordan du passer bedst på det
Er dit hår tyndt? Få et par gode råd til, hvordan du passer bedst på det Scanpix

Du har tyndt hår og du taber så meget dagligt, at du frygter en dag at vågne op helt uden et eneste hår tilbage. Det er frygteligt og bliver ofte værre med alderen, fortæller doktor og dermatolog på Cleveland Clinic, Wilma Fowler Bergfeld til Good Housekeeping:

- På et tidspunkt efter de 40 år, så vil hårfibrene blive tyndere og tykkelsen på din hestehale vil skrumpe.

Hårtab sker altså for mange, både mænd og kvinder og især for kvinder, der har rundet de 40 år. Men hvad gør du så? Jo du giver dit hår de bedste muligheder for at leve så længe som muligt.

LÆS OGSÅ: Dødt sexliv? Få lyst til mere sex

Skift shampoo

Kig på de beskrivelser, der følger med din shampoo og balsam. De skal helst være af den slags, der beskytter og gør håret tykkere. Og du skal ikke droppe balsam, selvom du synes, at det tynger dit hår. Husk blot, at det skal bruges rigtigt og kun i spidserne, siger hårstylist Thom Priano.

Pas på med varmen

De fleste føntørrer eller styler deres hår med varmeapparater og det skal du passe på med, hvis dit hår er tyndt.

- Jeg fortæller mine klienter, at de skal undgå varme, for meget styling og stramme hestehaler, når det er muligt, siger Thom Priano.

Det er et råd, han giver til dem med tyndt hår, fordi det slider ekstra meget på håret. Lad dit hår tørre af sig selv og er tiden ikke til det, så husk en varmebeskyttende spray, før du går i gang med at tørrer.

LÆS OGSÅ: Yoga er bedre for gravide end antaget

Din frisure spiller ind

Er dit hår blevet meget tyndt, så skal du få en god frisør til at hjælpe dig. Med den rigtig klipning kan der gøres mange ting for at få håret til at syne af mere, end det egentlig er.

Du kan også få farvet dit hår, så det vil se mere tykt ud. Pas dog på med for mørke og lyse farver, da det vil give opmærksomhed på hårbunden.

LÆS OGSÅ: Tidligere minister: Forældre er egoistiske

Spis dine vitaminer

D-vitamin er en god kilde til mere liv i dit hår, siger doktor Wilma Fowler Bergfeld.

Mange oplever, fortæller hun, at de i samråd med deres læge begynder at indtage mere D-vitamin og det kan faktisk få håret til at gro tilbage igen.


Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.