Tykke kvinder får mindst sex

At være erotisk buttet er slet ikke så erotisk igen, hvis man er kvinde, viser ny undersøgelse

Er du kvinde, overvægtig og er et aktivt sexliv en by i Rusland, er du langt fra alene.

Det viser en ny undersøgelse fra Landbrugsrådets magasin www.foodculture.dk, der offentliggøres mandag. Undersøgelsen, som kobler sul på kroppen sammen med hyppigheden af danskernes lagengymnastik, viser, at det er de overvægtige kvinder, som får mindst sex.

De overvægtige vurderes i testen til at være dem, som har et Body Mass Index (BMI) mellem 26 og 30. For kvindernes vedkommende svarer 71 procent af denne gruppe, at de dyrker sex en til tre gange om måneden eller sjældnere.

Til sammenligning er det kun 61 procent af mændene i denne gruppe, der dyrker sex lige så sjældent. Det svarer iøvrigt til gennemsnittet blandt danskerne - det betyder altså ikke noget, at mændene har lidt ekstra kilo på sidebenene.

Vil ikke ses nøgne

At det er de runde kvinder, som får mindst sex, overrasker ikke samlivs- og seksualrådgiver, Ingrid Ann Watson. Selv om mændenes lyst til at have sex med disse kvinder spiller ind, så er det i høj grad også kvinderne selv, der bærer skylden.

»Mange overvægtige kvinder er mindre tilbøjelige til at lægge op til sex, klæde sig i frækt undertøj og blive set nøgne,« siger hun.

Det betyder, at mange muligheder for at lægge op til sex forsvinder.

Hun er desuden ikke overrasket over, at mænds vægt ikke har betydning for deres sexliv.

»Det har altid været sådan, at mænd, der er 60 år, fede og grimme, kan få lækre kvinder på 30 år. Det er der ikke noget nyt i,« siger Ingrid Ann Watson og uddyber med, at mændenes indkomst og position kan spille ind her.

Overraskende nok viser undersøgelsen også, at procentdelen af mennesker med en BMI over 30, der har sex sjældent, ligger på omtrent det samme som hos gennemsnittet.

faktaboks

Fakta om Body Mass Index (BMI)

BMI bruges til at beregne, om man vejer for lidt, har normalvægt eller om man vejer for meget.

Man regner sit BMI ud ved at dividere kropsvægten i kg, med højden, i meter, i anden potens. Alternativt kan man gå ind på hjemmesiden www.bmitest.dk, hvor man blot skal indtaste højde og vægt.

BMI under 18,5 = undervægtig

BMI mellem 18,5-24,9 = normalvægt

BMI mellem 25-29,9 = overvægtig

BMI mellem 30-39,9 = fedme

BMI over 40 = svær fedme

Kilde: www.bmitest.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.