Tvis-kvinder vinder europæisk guld for andet år i træk

Team Tvis Holstebro kørte på udebane Lada over og vandt dermed Cup Winners Cup.
Team Tvis Holstebro og cheftræner Pether Krautmeyer slog Lada på udebane og vandt dermed Cup Winners Cup.
Team Tvis Holstebro og cheftræner Pether Krautmeyer slog Lada på udebane og vandt dermed Cup Winners Cup. Foto: Sch?tze Ren?/Polfoto

Team Tvis Holstebros håndboldkvinder kan triumfere i europæisk sammenhæng for andet år i træk.

I returkampen mod russiske Lada var Tvis aldrig i fare for at smide sin firemålsføring fra det første opgør over styr, og i stedet vandt Tvis også udekampen.

Med 30-25-sejr i lørdagens kamp vinder Tvis samlet 61-52 over russerne i Cup Winners Cup-finalen.

Den jyske klub har efterhånden udviklet sig til en ekspert i de mindre europæiske klubturneringer. Sidste år vandt Tvis-kvinderne EHF Cup-finalen med en samlet sejr over russiske Rostov-Don. Også i 2013 vandt Tvis EHF Cuppen.

Den danske klub var dog noget på slingrekurs i Rusland, før triumfen kunne fejres. Russerne kom stormende, og kun Silje Solberg i målet var skarp fra start på Tvis-holdet.

Efter 15 minutter var de fire mål fra den første kamp sat over styr, og Lada var foran 9-5. På det tidspunkt havde Tvis-træner Pether Krautmeyer akkurat forsøgt at stoppe blødningen med en timeout, og pludselig så trænerens ord ud til at virke.

Tvis kæmpede sig i løbet af kort tid tilbage og udlignede til 9-9, og så var det i stedet russerne, som måtte forsøge at vende tingene med en timeout.

Frem mod pausen gik det kun bedre for det danske hold, og i halvlegens sidste ti sekunder gik alle marginaler med Tvis.

Først blev et Lada-straffekast reddet, og lynhurtigt nåede Tvis at aflevere bolden til en fri Camilla Herrem, der sikrede Tvis-føring på 13-11 ved pausen.

I det første opgør sidste weekend i Holstebro var det Tvis, som var klart bedst efter pausen, og det samme mønster gentog sig i anden halvleg.

Tvis kom let til scoringer mod et noget ukoncentreret russisk forsvar, og i målet fortsatte Silje Solberg med at vise storspil.

Med ni minutter tilbage loppede Nathalie Hagman arrogant et straffekast i mål, og så var Tvis foran med fem, og kampen var reelt afgjort.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.