TV-vært starter ophedet debat: "Sindssygt" at køre på sommerdæk i sne

Det er sindsygt, at folk mener, de kan krydse landet på sommerdæk i snevejr og på glatte veje, mener den populære vejrvært, Peter Tanev.
"Fair nok man ikke vil have vinterdæk på eller bruge penge på det, men så må man blive hjemme en dag som i dag," skrev Peter Tanev natten til søndag på sin facebook-profil.
"Fair nok man ikke vil have vinterdæk på eller bruge penge på det, men så må man blive hjemme en dag som i dag," skrev Peter Tanev natten til søndag på sin facebook-profil. Foto: Scanpix arkiv

Det er sindsygt, at folk mener, de kan krydse landet på sommerdæk i snevejr og på glatte veje.

Det proklamerede i TV2's populære vejrvært Peter Tanev natten til søndag på facebook, inden mange danskere i løbet af dagen dristede sig ud på lange køreture i det våde og kolde føre.

Opslaget er siden blevet delt 3439 gange og har fået intet mindre en 27.415 likes.

Peter Tanev problematiserer i opslaget, at det ikke giver nogen bøde at stoppe og sænke trafikken, eller være til fare for andre, når man kører ud i snevejret på sommerdæk. Han slutter med en opfordring til simpelthen at blive hjemme, hvis ikke man har fået sat vinterdæk på bilen.

Artiklen fortsætter under opslaget

Det er jo sindsygt, ikke at der kommer sne i Danmark og slet ikke når det har været forudsagt i flere dage, men at folk...

Opslået af Peter Tanev på 21. november 2015

Ophedet debat

Opslaget har startet en ophedet debat om, hvordan billister bør forholde sig i situationer, hvor sne og slud gør vejene usikre, som det skete i weekenden. Næsten 1.500 gange er der blevet kommenteret på vejrværtens markante udmelding.

En af de facebook-brugere, der har kommenteret, er Carsten. Han erklærer sig enig med TV2-værten:

"I sne og vådt føre samt på underkølet vej skal man have de rette dæk og det rette tryk i sine dæk (...) At køre med en væsentlig lavere fart end andre er drøn farligt fordi det kan være svært at bedømme dit køremønster for alle andre," skriver han.

Preben mener, at det simpelthen skal være lovpligtigt at køre med vinterdæk i årets kolde måneder:

"Kom nu ind i kampen venner....det skal være lovpligtigt med vinterdæk fra 1/11 til 1/4...dem der ikke vil skifte må bruge crossclimate el.lign...bremselængde både i koldt og i snevejr er videnskabeligt bevist meget længere på sommerdæk. Og dem der kun tør køre 30 km i timen...bliv hjemme i er for farlige !!!," skriver han.

Andre pointerer, at det er en god idé at sænke farten i snevejr, uanset om man har vinterdæk på eller ej.

"Selvom jeg har vinterdæk på så er jeg også en af de idioter der sænker trafikken ! Jeg er ligeglad med om folk bliver irriteret. Jeg vil gerne hjem i et stykke og meget gerne i live... Tror jeg også mine 4 sønner helst vil ha," skriver Tanja.

Lange ventetider på vinterdæk

Janni har en mere diplomatisk kommentar til weekendens snekaos, der kom bag på mange bilejere. Samtidig sender hun en drillende kommentar til Peter Tanev og hans kolleger:

"Jojo Hr Tanev men nu er I jo ikk de mest pålidelige i at forudsige vejret, så bær lidt over med dem der troede at det blot var endnu en 'and' da der blev spået sne. De får vinterdækkene på mandag," skriver hun og slutter af med en smiley.

Og ganske rigtig har mange bilejere nu fået travl med at få sat vinterdæk på bilen. Faktisk har snestormen givet ligeså mange vinterdæk-opgaver som i hele resten af november, og det presser autoværkstederne, der ikke kan følge med, skriver værkstedsportalen autobutler.dk i en pressemeddelelse.

Samtidig har mange bilejere kontaktet det lokale værksted for at få udbedret buler efter uheld i weekenden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.