Tv-vært skifter fra TV 2 til DR: Jeg var ikke i tvivl

29-årige Sophie Bremer skifter fra TV 2 til DR og får veteranen Henrik Lerche som makker.
Journalist Sophie Bremer skifter TV 2 ud med DR2.
Journalist Sophie Bremer skifter TV 2 ud med DR2. Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen

Journalist Sophie Bremer var ikke tvivl, da hun fik tilbudt jobbet som ny vært på DR2's Nyhedsmagasin ’DR2 Dagen’.

Hun sagde ja tak. Og fra efteråret bliver hun således en del af nyhedsmagasinets nye profil, som er et "skarpt redigeret nyhedsmagasin, der både er gennemslagskraftigt og giver stof til eftertanke".

Det skriver DR's pressseafdeling.

29-årige Sophie Bremer kommer fra TV 2, hvor hun primært har været livereporter på TV 2 News, 19-Nyhederne og 22-Skammelsen. Og det er ikke uden vemod, at hun forlader TV 2 og Kvægtorvet i Odense.

- Jeg har fået nyt job. Den 1. oktober starter jeg som vært på DR2 Dagen. Jeg glæder mig meget. Som i RIGTIG meget. Det betyder naturligvis også et farvel til TV 2 efter tre gode år. Tak for kampen - det har været sjovt, hårdt og uforglemmeligt. En særlig tak til min fantastiske redaktion, som jeg kommer til at savne, skriver Sophie Bremer på sin Facebook-profil.

Veteran som makker

Som makker får Sophie Bremer 60-årige Henrik Lerche, som i bagagen har erfaring som sportsreporter og blandt andet i en årrække var TV-Avisens korrespondent i Moskva.


Henrik Lerche. Foto: DR/Agnete Schlichtkrull

Om det nye værts-pars opgave siger redaktionschef Louise Puck fra ’DR2 Dagen’:

- ’DR2 Dagen’ skal kort sagt lægge kritisk og tankevækkende perspektiv på hele samfundet hver dag, og her kommer Sophie Bremer til at spille en afgørende rolle. Sophie er en fremragende journalist, og hun har allerede vist, at hun forstår at kombinere stærk faglighed med personlig gennemslagskraft. Sophie kommer til at styrke ’DR2 Dagen’s fokus på den vigtige samfundsdebat, og jeg er overbevist om, at hun vil gøre det med både kritisk kant og glimt i øjet.”

Selv siger Sophie Bremer om det nye job:
- Det er et stort ansvar at sætte sig i værtsstolen på ’DR2 Dagen’, men jeg var aldrig i tvivl, da jeg fik tilbudt jobbet. Jeg glæder mig meget til at blive en del af ’DR2 Dagen’s redaktion og være med til at udvikle programmet journalistisk, så det bliver et endnu stærkere nyhedsmagasin, siger hun.

Kærlighed for oceaner

I sin fritid har Sophie Bremer en forkærlighed for vand og det våde element. Hun er avanceret dykker, og hun var besætningsmedlem på sejlskibet ’Nordkaperen’ i Asien i 2009 og ’Disalagraptus’ i Stillehavet i 2014.

DR2’s nyhedsmagasin ’DR2 Dagen’ sendes hver dag mellem klokken 17.00 og 18.30.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.