Tv-vært får ros for babybillede: Respekt for at du står frem

Sarah Grünewald har delt et billede af sin søn, hvor hun fortæller, at han skal opereres for ganespalte.
Sarah Grünewalds søn er født med ganespalte   
Sarah Grünewalds søn er født med ganespalte    Forto: Scanpix arkiv / Privatfoto

Da Sarah Grünewald for nylig delte et billede af sønnen Luis på de sociale medier og skrev "Jeg hedder Luis og jeg er lidt af en lækker karl", havde hun nok ikke regnet med, at delingen kunne få så stor betydning som det er ved at udvikle sig til.

Luis er født med ganespalte og skal opereres til august, skriver Sarah Grünewald og tilføjer hashtagget #lækreluis.

At Luis er lækker, det synes langt over 20.000 andre på hendes opslag på Facebook også. De har nemlig liket og delt opslaget, og ikke mindst kommenteret det i nærheden af 1000 gange (i skrivende stund).

Det hjælper os i samme situation 

En skriver på Sarah Grünewalds Instragram-profil:

- Hvor har jeg kigget mange gange på billedet af din skønne søn - hvilken gave I har fået der. Dejligt at du deler og fortæller jeres historie.

Mens en far på Facebook vedhæfter et billede af sin datter og skriver:

- Hej Sarah, jeg kender dig ikke - men min datter blev født med en enkeltsidig spalte - og her er hun i dag som 4-årig. Luis er smuk og sød lige nu, og om kort bliver han endnu smukkere. I er i gode hænder!

En mor vedhæfter et billede af sin søn og skriver:

- Stort tillykke og respekt for at du som offentlig person står frem. Det hjælper også os forældre der står i samme situation, at det bliver offentlig kendt at det er ok at se sådan ud. Og at det bliver mere belyst, hvad læbeganespalte egentlig er. Er mor til Emil født med enkeltsidig spalte. Hvor er Luis skøn.

Gravid på tv

Sarah Grünewald og hendes mand vidste godt, at de ville få et barn med ganespalte, da Sarah i det tredje program af "Vild med dans" sidst i september for snurrende kameraer offentliggjorde, at hun var gravid.

 

Fakta

Ifølge Landsforeningen Læbe-Ganespalte skyldes en læbeganespalte, at ansigtet ikke er fuldstændigt sammenvokset, mens barnet endnu er et foster. Derfor er ansigtet ikke færdigudviklet, når barnet fødes.

Cirka to ud af 1000 børn fødes med læbe-ganespalte, hvilket svarer til omkring 140 nye tilfælde i Danmark om året.

 

Kilde: tv2.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.