TV: Se dagpenge-aktivister med harmonika og tømmerflåde

Initiativet "Dagpenge for alle" lavede happening, mens Dagpengekommisionen fremlagde sine anbefalinger.
Henter afspiller ...
Foto: Avisen.dk

Dagpengekommisionen har netop svaret på spørgsmål fra den fremmødte presse i Eigtveds Pakhus på Asiatisk Plads, efter kommisionsformand Nina Smith har fremlagde anbefalingerne til et nyt dagpengesystem.

Men før journalister og andre fremmødte kunne sætte sig til rette i pakhuset, blev de mødt af harmonika-toner ved kajen.

Initiativet "Dagpenge for alle" var nemlig også mødt frem for at gøre opmærksom på deres synspunkter. I to både på vandet holdt de et banner op med påskriften "En solidarisk løsning er mulig", mens en mand akkompagnerede happeningen på sin harmonika.

Ifølge talsmand for initiativet Hanne Lykke kæmper gruppen for, at det skal være lettere at genoptjene dagpengeretten, så en dags arbejde giver fire dages dagpenge. Og så skal virksomhedspraktik og løntilskud tælle med, siger hun til Avisen.dk

Derudover skal dagpengene følge med lønudviklingen, mener Dagpenge for alle, og så skal
forslaget om at sætte dimittendsatsen ned skrottes, siger Hanne Lykke.

Grotesk retorik

Talsmanden sender samtidig en bredside til kommisionen for sproget i rapporten.
- Det er grotesk at sige, at de ledige for eksempel har en svag selvkontrol. Man bliver ikke bedre i stand til at finde er job af at blive svinet til. Og det værste ved den retorik er, at arbejdsgiverne kommer til at tro, at ledige er sådan nogle, man ikke kan bruge til noget, siger hun til Avisen.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.