Tv: Her er Israels kompromisløse sejrherre

Den 65-årige jernmand står som den helt store vinder af valget i Israel.
Henter afspiller ...
/ritzau/

Benjamin Netanyahu jublede allerede tirsdag aften, selv om hans valgsejr først blev helt officiel onsdag morgen. Her stod det nemlig klart, at Netanyahus nationalistiske Likud-parti får 30 sæder ud af 120 i Israels parlament.

Den 65-årige Netanyahu gik til valg på at fortsætte sin hårde linje over for både Iran, Palæstina, Gaza og Hamas, lige som han har gjort siden 1988, da han første gang kom i Israels parlament Knesset. Den kompromisløse facon har skabt store kontroverser i den internationale verden, og mest iøjnefaldende er det, at det ellers tætte forhold til USA blevet sat på en hård prøve. I december fyrede han to af sine ministre for at kritisere regeringens hårde linje over for Palæstina.

Udover at være kendt som en kompromisløs politiker, der selv har aftjent sin værnepligt og er blevet såret i kamp for Israel, så er Netanyahu ligeledes kendt for at være gift med sin tredje kone, som han har to sønner med. Han har desuden en datter fra sit første ægteskab. Medvirkende: Dansk tilrettelæggelse: Sune Skallerup

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.