TV 2-vært bryder sammen for åben skærm: Terror-dækning blev for meget

De frygtelige terrorhandlinger i Bruxelles blev for meget for TV 2 News' nyhedsoplæser Karen-Helene Hjorth.
Den populære nyhedsvært, fotograferet ved en tidligere lejlighed, hvor hun var højgravid og glad.
Den populære nyhedsvært, fotograferet ved en tidligere lejlighed, hvor hun var højgravid og glad. Foto: SCANPIX arkiv

Hele tirsdagen har medier fortalt og informeret om de frygtelige terrorangreb, der har kostet over 30 mennesker livet i Bruxelles. 

Og mens læsere, seere og lyttere kan tage en pause fra de tragiske billeder og rapporteringer, må journalisterne, der fortæller om begivenhederne, forblive i den professionelle rolle.

Det blev tirsdag eftermiddag for meget for TV 2 News' nyhedsoplæser Karen-Helene Hjorth. Omkring 15.15 gik hun pludselig i stå og kiggede ned i bordet. Den erfarne journalist var simpelthen så berørt af alvoren, at hun ikke kunne fortsætte.

Seerne kunne ikke undgå at lægge mærke til sammenbruddet, og minutterne efter tikkede det ind på TV 2 News facebook-side med søde kommentarer til nyhedsværten.

Stor sympati

Karen-Helene Hjorth har ingen grund til at være flov over, at hun blev følelsesmæssigt bevæget. Tværtimod har seerne fuld forståelse for det pres, hun og hendes kolleger er under.  

For eksempel skriver Tina: 

"Kære kvindelige nyhedsoplæser på TV 2 News netop nu. Det er SÅ forståeligt at du viste dine følelser. Det er en frygtelig situation I Bruxelles lige nu.
Jeg har så ofte tænkt på hvordan I dog kan sidde der og læse nyheder op og undgå at vise I er rørte. Det må være hårdt."

Flemming er en af de mange andre seere, som har samme budskab til Karen-Helene Hjorth og hendes kolleger:

"Føler med jer inde i studiet, fanme flot at i kan næsten holde de her oplysninger ud, må være sindssygt hårdt at side dag ud og dag ind og læse op omkring drab død. I gør et flot stykke arbejde I at informere os alle sammen, mine tanker går til de mennesker I Belgien."

Tilbage på skærmen

TV 2 News' chefredaktør Mette Østergaard fortæller i en mail til Avisen.dk, at Karen-Helene Hjorth har det godt, og at hun er tilbage i NEWS-studiet efter en kort pause væk fra skærmen.

- Også tv-værter bliver påvirket af de voldsomme begivenheder, der rammer uskyldige borgere, og det ramte TV 2 NEWS-værten, at hun – ligesom NEWS-seerne – havde set en meget bevæget EU-udenrigschef Federica Mogherini kommentere begivenhederne i Bruxelles, siger Mette Østergaard.

 

  

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.