TV 2: Derfor laver vi ikke indsamling til danskere i nød

TV 2 forklarer, hvorfor de sammen med DR samler ind til Syrien og ikke til danske formål.
Cecilie Beck skal være den ene af værterne i TV 2 og DR's fælles indsamlings-show på søndag. "Hver gang, der bliver samlet ind, er der nogen, der mener, at pengene skal bruges til noget andet," sagde hun i går til BT.
Cecilie Beck skal være den ene af værterne i TV 2 og DR's fælles indsamlings-show på søndag. "Hver gang, der bliver samlet ind, er der nogen, der mener, at pengene skal bruges til noget andet," sagde hun i går til BT. Foto: Keld Navntoft /Scanpix

Mange danskere har reageret negativt på, at TV 2 og DR laver en fælles indsamling til ’de katastroferamte områder i og omkring det borgerkrigshærgede Syrien’. Det skriver BT.

De giver på Facebook udtryk for, at tv-stationerne burde samle ind til for eksempel danske hjemløse, syge eller ældre.

Nu svarer TV 2 på, hvorfor de har valgt at samle ind til Syrien og ikke til danske formål.

Det danske velfærdssystem er et politisk spørgsmål, og bliver behandlet hver uge af nyhedsredaktionerne, forklarer eventchef på TV 2 Ulla Pors Nielsen i en mail til BT.

"Det er rigtigt, at der også er grupper af borgere i Danmark, som har det vanskeligt, selv om det danske velfærdssystem er etableret for at hjælpe her. Men det danske velfærdssystem kan ikke karakteriseres som en humanitær katastrofe, og et skattefinansieret velfærdssystem er heller ikke et oplagt emne for et indsamlingsshow," skriver Ulla Pors Nielsen.

Indsamlingen handler om at hjælpe flygtninge i og omkring Syrien, hvor 12 millioner er på flugt, ikke flygtninge, der er kommet til Danmark skriver hun.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.