Tusindvis af boligejere står til negativ rente

Tusindvis af flekslånere står til at få negativ rente. Mange boligejere vil få penge tilbage for at have boliglån i realkreditinstitutterne.
ye prognoser fra realkreditinstitutterne, som Finans har fået indsigt i, viser, at tusindvis af flekslånere står til at få negativ rente. Flekslån for op mod 170 milliarder kroner skal lægges om.
ye prognoser fra realkreditinstitutterne, som Finans har fået indsigt i, viser, at tusindvis af flekslånere står til at få negativ rente. Flekslån for op mod 170 milliarder kroner skal lægges om. Jeppe Bjørn Vejlø, Scanpix/arkiv

I næste uge vil mange tusinde boligejere få penge tilbage for at have boliglån i realkreditinstitutterne.

Det kan næsten ikke undgås at blive den historiske kendsgerning, når flekslån for op mod 170 mia. kr. skal lægges om. Sådan lyder det i nye prognoser fra realkreditinstitutterne, som Finans har fået indsigt i. En prognose der for første gang vover at sætte tal på en af de større refinansieringsrunder.

Prognosen er konservativ, for F3-renten er i øjeblikket negativ. Det, tror man også, den bliver i Realkredit Danmark i næste uge.

Renterne er inklusiv kursskæring, men eksklusiv bidrag. Den negative rente modregnes i bidraget, så langt de fleste boligejere skal altså stadig betale en månedlig ydelse.

Realkredit Danmark skal omlægge flekslån for ca. 55 mia. kr., Nordea Kredit omlægger for 15,2 mia. kr.
"Det er næppe nogen overraskelse, at der er lagt i kakkelovnen til en historisk auktionsrunde, hvor alt tyder på, at vi for første gang nogensinde får negative kontantlånsrenter til flertallet af låntagerne på auktionen," siger cheføkonom i Realkredit Danmark, Christian Hilligsøe Heinig til Finans.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.