Tusindvis af arbejdsløse skal testes på Jobcentret

Gamle ordninger for at få folk i job skal erstattes af en "indslusningsjob-ordning", mener KL.
Jobcentrene skal spille  en ny rolle, når det handler om at få de svageste ledige i gang igen, mener KL.
Jobcentrene skal spille en ny rolle, når det handler om at få de svageste ledige i gang igen, mener KL. Mette Lauth

En uigennemskuelig jungle af jobstøtteordninger skal sløjfes.

For forvirrende initiativer som virksomhedspraktik, løntilskudsjob, akutjob, fleksjob, skånejob, nytteindsats, jobrotation og seniorjob irriterer virksomhederne, skriver Politiken.

Derfor fremlægger landets kommuner en jobplan, hvor de giver et bud på, hvordan flere end 180.000 af de svageste ledige finder vejen tilbage til arbejdsmarkedet.

Kommunernes Landsforening (KL) vil konkret skrotte de gamle ordninger og erstatte dem med en ny, bred "indslusningsjob-ordning", hvor hver enkelt ledig får testet sin arbejdsevne på Jobcentret. Derefter bliver den ledige sendt ud i et rigtigt job i en virksomhed, der kun betaler en løn, der svarer til den lediges målte arbejdsevne, skriver Politiken.

- Der er masser af virksomheder, offentlige som private, der gerne vil tage et socialt ansvar og hjælpe de ledige i gang, men de synes, at der er for mange bøvlede ordninger, som de ikke orker at bruge tid på at sætte sig ind i og forstå, siger borgmester i Aarhus, Jacob Bundsgaard (S), der er formand for arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget i KL, til avisen.

- Derfor er der hårdt brug for en mere enkel og overskuelig løsning - frem for den syndflod af ordninger, der præger indsatsen i dag, siger han.

Forslaget om en ny og bredere funderet type af indslusningsjob bliver præsenteret, når flere end 1000 kommunale politikere og embedsmænd torsdag mødes til JobCamp i Aalborg.

LO vil gerne se nærmere på forslaget, men forholder sig skeptisk til det, der "ligner noget, der er set før".

Dansk Arbejdsgiverforening mener heller ikke, at KL har fundet et columbusæg med forslaget.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.