Turneringspause skal hjælpe Djokovic til sejr

I tre uger har Novak Djokovic ikke spillet. Det skal gøre ham mentalt og fysisk klar til French Open.
Novak Djokovic håber at kunne kysse et nyt trofæ efter årets anden grand slam-turnering, French Open.
Novak Djokovic håber at kunne kysse et nyt trofæ efter årets anden grand slam-turnering, French Open. Foto: AFP/Greg Wood/free

Novak Djokovic kan blive den ottende mand i historien, der vinder alle fire grand slam-turneringer, hvis han stryger til tops ved French Open, der begynder i slutningen af maj.

For at forøge sine vinderchancer har Djokovic holdt turneringspause de sidste tre uger, før han i næste uge vender tilbage på grusbanen ved Italian Open, der er sidste turnering før French Open.

- På det her niveau har du brug for at være frisk i både hovedet og i benene, hvis du vil præstere godt og overvinde udfordringer med lange og udmattende kampe på det her underlag, siger Novak Djokovic.

- Jeg har gjort tingene på den rigtige måde de seneste uger, og jeg er klar til at gøre et godt og seriøst arbejde i Rom, siger serberen.

Når Djokovic vender tilbage på banen bliver det som topseedet. I mellemtiden har konkurrenterne kæmpet om ATP-titler.

Bedst går det for Andy Murray og Rafael Nadal, der søndag mødes ved finalen i Madrid Open. Schweizeren Roger Federer led et overraskende nederlag i samme turnering allerede i anden runde.

Novak Djokovic vandt årets første grand slam-turnering, Australian Open, hvilket var serberens femte sejr i turneringen. To gange har han vundet Wimbledon, mens det er blevet til en enkelt sejr ved US Open.

- Spørgsmålet kommer hvert år: Skal det være i år eller ej, svarer Djokovic på spørgsmålet om, det bliver i år, han opnår en grand slam, altså at vinde alle fire grand slam-turneringer.

To gange har Djokovic tabte ved finalen i French Open. I både 2012 og 2014 var det Rafael Nadal, der slog serberen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.