Turister strømmer til Portugal

Det går forrygende for turistbranchen i Portugal, der tiltrækker flere og flere turister fra udlandet.
Her er den portugisiske flådes skoleskib Sagres på vej ud af havnen i det gode vejr i Lissabon. Det er noget af det, som er med til at tiltrække flere og flere turister til det sydeuropæiske land.
Her er den portugisiske flådes skoleskib Sagres på vej ud af havnen i det gode vejr i Lissabon. Det er noget af det, som er med til at tiltrække flere og flere turister til det sydeuropæiske land. Foto: Armando Franca/AP

Antallet af turister i Portugal steg i begyndelsen af turistsæsonen med næsten 12 procent, viser tal fra den nationale statistik i Portugal.

Tallene fra juni blev offentliggjort tirsdag, og de tyder på, at Portugal har endnu et rekordår, når det gælder turisme.

Netop turisme står for omkring ti procent af landets bruttonationalprodukt.

Den nationale statistik siger, at 1,18 millioner udlændinge i juni overnattede på portugisiske hoteller.

Dermed har over fem millioner udlændinge overnattet i Portugal frem til 1. juli.

Det er 13 procent mere end i samme periode i 2015.

I fjor steg antallet af turister med ti procent i forhold til året før, og dermed passerede antallet af turister på et år for første gang ti millioner.

En af hovedårsagerne til stigningen menes at være, at udenlandske turister fravælger lande som Tyrkiet og nordafrikanske lande på grund af sikkerhedssituationen.

Det betyder til gengæld flere turister i mere fredelige lande som Portugal og Spanien.

I øvrigt siger den vestlige samarbejdsorganisation OECD, at blandt de 35 OECD-lande har Portugal den næststørste turistsektor, når det gælder bidrag til bruttonationalproduktet.

Turistsektoren i Spanien bidrager med en større andel til det spanske bruttonationalprodukt.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.