Tsipras forventer aftale med långivere efter søndag

Problemet med de lukkede banker vil snart være overstået, lover Grækenlands premierminister sine landsmænd.
En mand hæver penge ved en automat i Athen ved siden af en reklameplakat, der lover "løsning på opsparing". Nu lover Tsipras, at der i det mindste snart kommer en løsning på problemet med de lukkede banker.
En mand hæver penge ved en automat i Athen ved siden af en reklameplakat, der lover "løsning på opsparing". Nu lover Tsipras, at der i det mindste snart kommer en løsning på problemet med de lukkede banker. Foto: Petros Karadjias/AP

Grækenlands premierminister, Alexis Tsipras, lover grækerne, at de problemer, de oplever i forbindelse med lukningen af landets banker, "ikke vil vare længe".

Det siger han i en udtalelse på græsk tv torsdag aften.

Han siger også, at han forventer, at der vil være en ny aftale på plads med Grækenlands internationale kreditorer 48 timer efter, at Grækenland har holdt folkeafstemning søndag.

Tsipras' regering har bedt de græske vælgere sige ja eller nej til, om de støtter de internationale långiveres reformkrav til fordel for et låneprogram. Den venstreorienterede græske regering anbefaler et nej.

I den seneste uges tid har grækerne stået i lange køer uden for bankernes hæveautomater, og pensionister uden hævekort har måttet stå i kø i timevis for at komme frem til skranken og få lov at hæve deres pension.

Tsipras betegner det over for tv-stationen ANT 1 som en "pinlig" situation, men siger, at det er Grækenlands kreditorer, der er skyld i problemerne, fordi de har tvunget den græske centralbank til at indefryse vigtig finansiering til bankerne.

/ritzau/Reuters

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.