Taxikrig

Trusler og chikane præger taxi-konflikt: Uber-chauffører opretter nødlinje

Konflikten mellem Uber- og Taxichauffører betyder, at Uber-chauffører nu opretter en nødlinje.
- Vi er klar over, at der er en anspændt stemning blandt Uber-chauffører og taxichauffører, siger politiinspektør Michael Kristiansen, der ikke vil kommentere på brugen af nødlinjen.
- Vi er klar over, at der er en anspændt stemning blandt Uber-chauffører og taxichauffører, siger politiinspektør Michael Kristiansen, der ikke vil kommentere på brugen af nødlinjen. Foto: Scanpix arkiv

Trusler og chikane er blevet en fast del af jobbet for Københavns Uber-chauffører. Bag chikanen står angiveligt enkelte taxichauffører, der føler sig magtesløse over, at den private kørselstjeneste nupper deres kunder. Det fortæller flere Uber-chauffører, metroxpress har talt med.

Blandt andre Daniel Jensen, der ifølge ham selv er blevet forsøgt påkørt af en taxi. Han har samtidig modtaget trusler over telefonen og er flere gange blevet blændet af hyrevogne. Det siger han til metroxpress.

Den tilspidsede situation har betydet, at Uber-chaufførerne har lavet en nødlinje på telefonen, hvor de kan tilkalde hinanden, når de er i problemer.

- Hvis en taxi chikanerer os eller kører ind foran os, efterlader vi en SOS, og så holder der hurtigt en 8-10 Uber-chauffører, der hjælper. Vi går ikke ind for selvtægt og begynder at slås, men vi forsøger at løse situationen, siger Daniel Jensen til metroxpress.

Hos Københavns Politi bekræfter man den dårlige stemning på vejene:

- Vi er klar over, at der er en anspændt stemning blandt Uber-chauffører og taxichauffører, siger politiinspektør Michael Kristiansen, der ikke vil kommentere på brugen af nødlinjen.

Dansk Taxi Råds formand, John Lindbom, forstår udmærket de københavnske taxichaufførers frustration over Uber. Han advarer dog imod selvtægt.

- Man skal selvfølgelig afholde sig fra vold og selvtægt. Men når det er sagt, må jeg overordnet sige, at retstilstanden er urimelig. Taxierne er underlagt vanvittige lovgivningsregler, og så kører de her Uber-biler rundt som i det vilde vesten, siger John Lindbom til metroxpress.

Uber er ulovligt i flere lande. For et år siden meldte Transportstyrelsen appen til politiet, men Københavns Politi har endnu ikke rejst tiltale.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.