Trump til de sorte: Hvad har I at tabe?

- Ingen gruppe i Amerika er blevet skadet mere af Hillary Clinton end afroamerikanerne, hævder Trump.
Donald Trump og hans vicepræsidentkandidat, Mike Pence, ved ankomsten til den oversvømmede by Baton Rouge. "Jeres skoler er ingenting værd, og I lever i fattigdom. Hvad pokker har I at miste ved at prøve noget nyt?", siger Trump henvendt til sorte vælgere.
Donald Trump og hans vicepræsidentkandidat, Mike Pence, ved ankomsten til den oversvømmede by Baton Rouge. "Jeres skoler er ingenting værd, og I lever i fattigdom. Hvad pokker har I at miste ved at prøve noget nyt?", siger Trump henvendt til sorte vælgere. Foto: Max Becherer/AP

Den republikanske præsidentkandidat, Donald Trump, som ifølge meningsmålingerne står til at tabe præsidentvalget i november, står foran en vanskelig opgave med at skulle forsøge at vinde bred støtte til sit program, hvis han vil undgå en ydmygende jordskredssejr til demokraten Hillary Clinton.

I en tale til sorte vælgere, hvoraf langt de fleste stemmer på Clinton og Demokraterne, siger Trump, at Clinton har skadet de sorte mere end nogen anden.

- Ingen gruppe i Amerika er blevet skadet mere af Hillary Clinton end afroamerikanerne, hedder det i det en tale, som Trump holdt op til weekenden i Dimondale, Michigan.

- Hvis det havde været Hillary Clintons hensigt at skade det afrikansk-amerikanske samfund, så kunne hun ikke have gjort det bedre. Det er en skændsel, tilføjer han.

Trump siger videre, at han beder om, at hver eneste afrikansk-amerikanske vælger i hele USA, som ønsker en bedre fremtid, vil stemme på ham.

- Se, hvor meget de afrikansk-amerikanske samfund har lidt, mens Demokraterne har haft kontrollen, siger New York-milliardæren og tilføjer:

- I lever i fattigdom. Jeres skoler er ingenting værd, og I lever i fattigdom. Hvad pokker har I at miste ved at prøve noget nyt?"

Afrikansk-amerikanske vælgere stemte langt overvejende på den afgående demokratiske præsident, Barack Obama, ligesom de tidligere stemte langt overvejende på tidligere præsident Bill Clinton.

I 2012 fik den republikanske kandidat, Mitt Romney, kun seks procent af de sorte stemmer.

Trumps kampagnechef, Paul Manafort, er gået af. Det sker, efter at Trump rykkede rundt i sin stab. Rokeringen betød, at Manafort havnede på et sidespor.

- Paul Manafort har tilbudt at træde tilbage, og jeg har accepteret, at han trækker sig fra kampagnen, siger den republikanske præsidentkandidat i en erklæring.

Manafort har tidligere været rådgiver for Viktor Janukovitj, den Rusland-venlige, tidligere præsident i Ukraine.

Torsdag sagde antikorruptionsmyndighederne i Ukraine, at Manafort har modtaget millioner af dollar af det tidligere styre i Ukraine.

/ritzau/AFP

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.