Trump overrasker: Det vil jeg have i løn

Det vides ikke, hvor stor en formue Donald Trump har. Men den er stor nok til, at han i et tv-interview frasiger sig løn som præsident for USA.
Hvis der er krav om løn, så giv mig en dollar, sagde milliardæren Donald Trump på tv.
Hvis der er krav om løn, så giv mig en dollar, sagde milliardæren Donald Trump på tv.

I søndag aftens interview i tv-programmet "60 Minutes" frasagde den kommende amerikanske præsident og milliardær Donald Trump sig den præsidentielle årsløn.

- Jeg tror, at jeg lovmæssigt er tvunget til at tage én dollar, så jeg tager én dollar om året. Men det er ... Jeg ved ikke engang, hvor meget det er. Ved du hvor meget lønnen er på, spurgte Donald Trump intervieweren, Lesley Stahl.

Lesley Stahl kunne herefter fortælle den 70-årige Donald Trump, at lønnen for at være USA’s præsident ligger på 400.000 dollars om året - svarende til omkring 2,7 millioner kroner.

- Nej, den løn vil jeg ikke tage imod. Det gør jeg ikke, forsikrede Donald Trump og sagde, at hvis der er krav om, at han skal modtage løn, så vil han bede om at få én dollar i årsløn.

Usikkerhed om formuen

Men hvor rig er Donald Trump egentlig? Det hersker der stor usikkerhed om.

Sidste år sagde han, at han var god for 10 milliarder dollars. Om det er sandt, vides ikke med sikkerhed - også selvom han i overensstemmelse med amerikansk valglov i juli sidste år offentliggjorde et 92-siders dokument over sin økonomi.

Dokumentet viste dog ikke præcist, hvor stor hans formue er, men han anses for at være den rigeste præsident i USA nogensinde.

Ifølge kendis-sitet celebritynetworth.com har den kommende præsident en formue på intet mindre end 30 milliarder kroner, skriver Se og Hør.

Det er måske nok tæt på sandheden, for det ansete finansmagasin Forbes vurderer Donald Trump til at have en formue på 3,7 milliarder dollars - svarende til omkring 26 milliarder danske kroner.

Donald Trump er i øvrigt ikke den første præsident der frasiger sig lønnen. John F. Kennedy (præsident 20. januar 1961 til 22. november 1963, hvor han blev skudt og dræbt i Dallas, red.) og Herbert Hoover (præsident 1929 – 1933, red.) sagde også nej tak, skriver BT.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.