Trump beroliger: I skal slet ikke være bange

Donald Trump kan styre sit temperament, forsikrede han på amerikansk tv søndag aften. Han vil ikke have løn for at være præsident.
- Jeg ønsker ikke kun at være en lille, rar, monoton karakter, sagde Donald Trump i tv-programmet "60 Minutes".
- Jeg ønsker ikke kun at være en lille, rar, monoton karakter, sagde Donald Trump i tv-programmet "60 Minutes". Foto: Jewel Samad/AFP/Scanpix/arkiv

Da det i sidste uge stod klart, at Donald Trump skal være USA's næste præsident, var lektor i amerikanske studier og ph.d. ved Institut for Statskundskab under Aarhus Universitet Derek Beach ude med en advarsel:

- Trump er jo dybt uberegnelig. Han ser sig selv som et udenrigspolitisk geni, men hans vidensniveau om udenrigspolitik er forbløffende lavt. Mange af de forslag, som han er kommet med, har været helt sorte, sagde han til Avisen.dk.

Og mange på Avisen.dk's Facebook-side delte frygten for, hvad der vil ske, når han starter i embedet. Her bruges ord som skræmmende, rystende og katastrofe om udfaldet af det amerikanske valg.

Men Donald Trump har tilsyneladende selv afkodet forskrækkelsen i store dele af den vestlige verdens befolkning.

I tv-programmet "60 Minutes" sagde han således søndag aften blandt andet:

- I skal ikke være bange. Vi kommer til at tage vores land tilbage, men I skal ikke være bange.

Trump: Jeg er en rolig mand

I programmet sagde han ifølge Ekstra Bladet også, at det var pressen som forsøgte, at gøre ham til noget, han ikke er. Han mente, at han var blevet udstillet som en "vildmand", men forsikrede, at han er en meget rolig mand.

Han sagde også, at han ikke har problemer med at kontrollere temperamentet, men at det ind i mellem kan være nødvendigt at skrue op for retorikken, skriver Ekstra Bladet.

- Nogle gange er det nødvendigt for at motivere folk. Jeg ønsker ikke kun at være en lille, rar, monoton karakter, sagde Donald Trump og understregede, at han sagtens kan dæmpe sig:

- Det kan jeg. Det kan jeg nemt. Ærlig talt, så vil det bare være nemmere.

Du kan se "60 minutes" med Donald Trump her

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.