Truet til gratisarbejde: I bliver erstattet af ungarere

Hvis vi ikke arbejder over gratis, bliver vi fyret, fortæller rengøringsassistenter i Danmarks næststørste rengøringsfirma.
Rengøringsfolkene skal arbejde over gratis, og tit er der ikke handsker og rengøringsmidler nok, fortæller de til kommunens tilsynsførende.
Rengøringsfolkene skal arbejde over gratis, og tit er der ikke handsker og rengøringsmidler nok, fortæller de til kommunens tilsynsførende. Lizette Kabré / Scanpix

I skal arbejde over uden løn. Hvis I brokker jer eller går til fagforeningen, bliver I fyret og erstattet af arbejdere fra Ungarn.

Den besked har rengøringsassistenter i et af Danmarks største rengøringselskaber, Forenede Service, fået af arbejdsgiveren, skriver Fagbladet 3F.

Rengøringspersonalet står blandt andet for at gøre rent på Grønnevangs Skole i Hillerød. I starten af september var Hillerød Kommune på et tilsynsbesøg på skolen, og da fortalte rengøringsfolkene om fyringstruslerne fra arbejdsgiveren.

Kommunen har derfor kontaktet Forenede Service og vil følge op på sagen, skriver Fagbladet 3F.

Rengøringselskabet afviser beskyldningerne og holder fast på, at de overholder overenskomsten.

"Vi kan absolut ikke genkende billedet af, at vores medarbejdere bliver truet eller bedt om arbejde gratis," siger Steen Gede, der er administrerende direktør i Forenede Service, til Fagbladet 3F.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.