Trodser vild forargelse: Odense Zoo dissekerer kamel foran publikum

Odense Zoo vil på mandag aflive en kamel og dissekere den foran publikum.
Odense Zoos 12 år gamle kamel skal aflives på mandag og dissekeres. Publikum inviteres til at følge med.
Odense Zoos 12 år gamle kamel skal aflives på mandag og dissekeres. Publikum inviteres til at følge med. Foto: Odense Zoo/Ard Jongsma

Det begyndte med giraffen Marius i Københavns Zoo, som blev genstand for en international shitstorm, da man i 2014 aflivede og parterede Marius for øjnene af havens gæster, før den endte sine dage som løvefoder.

Sidste år var det så Odense Zoo, der skabte forargelse med beslutningen om offentligt at dissekere en aflivet løveunge. 

Men det har ikke afskrækket Odense Zoo. 

Kamel med aggresiv adfærd

Odense Zoo's 12 år gamle han-kamel har i en længere periode haft en aggressiv adfærd overfor de andre kameler samt dyrepassere. Samtidig har han nogle knuder på huden, som vækker bekymring.

Derfor har Odense Zoo i samarbejde med dyrlægen Steffen Knold besluttet at aflive kamelen. Det vil ske på mandag, og i den anledning kan gæsterne følge med, når dyret efterfølgende dissekeres.

- Vi afliver han-kamelen, da hans livskvalitet er forringet, hvilket går ud over dyrevelfærden for ham selv og den øvrige flok. Vi har valgt at benytte anledningen til at dissekere kamelen foran vores gæster, for at skabe en lærerig forståelse af kamelens anatomi, fortæller Nina Collatz, zoolog i Odense Zoo, i en pressemeddelelse.

Et af zoo's vigtigste formål

Odense Zoo understreger i pressemeddelelsen, at man i over 20 år løbende har dissekeret dyr, for at formidle, fascinere og give publikum en helt unik forståelse for dyrene. I stedet for at smide det døde dyr til forbrænding, anvender Zoo muligheden for at videregive nyttig og oplysende viden om dyrene, lyder forklaringen.

- Et af Odense Zoo's vigtigste formål, er at følge og formidle dyrenes liv, men også at vise det efter døden. Enten under en dissektion eller som f.eks. udstoppede dyr, skind og kranier, siger Nina Collatz.

Hvis man har lyst til at få et indblik i, hvordan en kamel ser ud under ulden, så er det på mandag klokken 12, at den unavngivne kamel skæres op i Odense Zoo.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.