Trods voldsdom: Lejrchef arbejder fortsat med børn

Flere kommuner har fortsat samarbejdet med en pædagog på botilbud for sårbare børn - selvom pædagogen er dømt for vold mod børn.
Direktør i Børnerådet Rasmus Kjeldahlundrer sig over, hvad der får et opholdssted til at samarbejde med en pædagog, der dømt for vold mod børn.
Direktør i Børnerådet Rasmus Kjeldahlundrer sig over, hvad der får et opholdssted til at samarbejde med en pædagog, der dømt for vold mod børn. Foto: Scanpix / Model

Flere kommuner har fortsat samarbejdet med en pædagog på botilbud for sårbare børn - selvom pædagogen er dømt for vold mod børn.

Voldsdommen fremgår nemlig ikke af de børneattester, som pædagogen har afleveret til sine kunder efter dommen.

Det skriver Information.

Et botilbud vil nu afbryde samarbejdet med manden, men vil fortsat købe ydelser af hans private firma.

Sagen får Børnerådet til at foreslå, at domme for vold ryger på den såkaldte børneattest, som arbejdsgiveren har pligt til at indhente.

Da børneattesten blev indført i 2005, var der særligt fokus på pædofile og seksuelle krænkere. Derfor blev attesten udformet med henblik på at bremse pædofilidømte, som arbejdede med børn. En dom for vold derimod kan ikke ses på attesten.

Men vold kan være lige så skadeligt, siger Per Larsen, formand for Børnerådet. 

Vold kan skade børn resten af livet. Derfor skal vi gøre alt for at undgå det, siger han til Information. 

Derfor vil han have domme for vold mod børn og unge på børneattesten.

- Skadevirkningerne er meget ofte de samme som seksuelle overgreb. Derfor er min holdning, at man skal putte voldsdomme, specielt voldsdomme mod børn, på børneattesten i lighed med de andre bestemmelser, der står der i dag, siger han.

Hos Børns Vilkår er man enige med Børnerådet, siger direktør Rasmus Kjeldahl til Information.

Han undrer sig over, hvad der får et opholdssted til at samarbejde med en pædagog, der dømt for vold mod børn.

- Jeg synes ikke, det er en praksis, der er naturlig, og jeg undrer mig meget over, at man vælger at samarbejde omkring børn og unge med personer, der er dømt for vold mod den samme målgruppe, siger han.  

Rasmus Kjeldahl mener slet ikke, man kan være egnet til at arbejde med børn, hvis man er dømt for vold mod børn eller unge.

- Jeg vil sige helt generelt, at hvis man har en dom, der omhandler arbejdet med børn og unge og har begået et overgreb, så mener jeg ikke, man er egnet til den form for arbejde. I sådan et tilfælde vil jeg mene, der er tale om en person, der ikke er egnet til at forvalte så stort et ansvar, siger han til Information.

Læs historie i fuld længde

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.