Trods trusler og kritik: Odense Zoo dissekerer ny løve

Den zoologiske have planlægger at få endnu et rovdyr under kniven.
Sådan så det ud, da Odense Zoo dissekerede den verdensomtalte løve i oktober.
Sådan så det ud, da Odense Zoo dissekerede den verdensomtalte løve i oktober. Foto: Scanpix

Odense Zoo røg ud i et stormvejr af nærmest episke dimensioner, da haven i oktober i år dissekerede en løve offentligt.

Løven var blevet aflivet i februar og sprættet op foran et stort publikum.

Dyrevenner fra hele verden gik besærk over handlingen. Odense Zoo's Facebookside svømmede over af hadske kommentarer og deciderede trusler.

Men det har ikke skræmt folkene fra den zoologiske have. Det var planen at dissekere en løve i januar - og sådan bliver det, uanset truslerne tidligere på året. Det skriver fyens.dk.

- Vi holder ord og dissekerer en løve igen. Selvfølgelig påvirker det os, at nogle mennesker har været så vrede på os, men det har ikke rokket ved vores argumenter for at dissekere aflivede dyr. I stedet for at smide dem i dødedyrstønden og sende dem til destruktion vil vi hellere bruge dem i oplysningens tjeneste, siger oplevelseschef Nina Collatz Christensen til fyens.dk.

Hun fortæller, at hun trods shitstormen på Facebook er glad for sit job og ikke på nogen måde er ramt af følgevirkninger af det had, der i oktober blev kastet mod havens ansatte.

Den famøse løve, der blev sprættet op i oktober, var et år gammel og blev sammen med sine søskende aflivet, fordi Odense Zoo havde for mange løver og ikke kunne afsætte dem.

En del af løven bruges nu til forskning på Syddansk Universitet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.