Trods skuddrama: Domstole får ikke en øre til sikkerhed

I efteråret stod politikerne i kø for at love penge til at forbedre sikkerheden i landets domstole, efter en morfar skød sin svigersøn og dennes advokat, men det har de åbenbart glemt igen.
Det var her i Københavns Byret, en morfar skød sin svigersøn og dennes advokat med en oversavet riffel, som han havde med i lommen, uden nogen opdagede det.
Det var her i Københavns Byret, en morfar skød sin svigersøn og dennes advokat med en oversavet riffel, som han havde med i lommen, uden nogen opdagede det. Andreas Beck / Scanpix

Du kan stadig vade direkte ind i de danske retssalen med lommerne fulde af våben, for politikerne har stadig ikke sat penge af til vagtpersonale og sikkerhedstjek i domstolene, skriver dr.dk.

Efter skuddramaet i Københavns Byret i September, hvor en morfar skød sin svigersøn og dennes advokat, var flere politikere ellers ude og love, at nu ville der blive sat penge af til at forbedre sikkerheden.

Men da Folketinget i går vedtog finansloven for 2015, var der ikke afsat en øre til vagtpersonale og sikkerhedstjek i domstolene. Og det skuffer dommerne.

- Det har i årevis været et problem, at man kan tage hvilke som helst genstande med sig direkte ind i retslokalerne. Vi står og mangler penge til at ansætte folk til at tjekke dem, der kommer ind, siger Nina Palesa Bonde, som er formand for Dommerfuldmægtigforeningen, til dr.dk.

Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, er heller ikke tilfreds. Han kalder derfor nu justitsminister Mette Frederiksen (S) i samråd for at finde de penge, der mangler.

- Det er utryghedsskabende for alle, der arbejder i retssalene. Regeringen skal virkelig komme i arbejdstøjet nu, siger han til dr.dk.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.