FOR FULD UDRYKNING

Trods rod i vagtplanerne: Bios får lov til at køre efter planen

Ambulancerne i Region Syddanmark skal fortsat køres af det hollandske selskab Bios, selvom der har været tvivl om, hvorvidt selskabet havde reddere nok til at dække vagtplanen.
Det er fortsat selskabet Bios, der overtager driften af ambulancerne i Region Syddanmark den 1. september, har regionen nu slået fast.
Det er fortsat selskabet Bios, der overtager driften af ambulancerne i Region Syddanmark den 1. september, har regionen nu slået fast. Foto: Scanpix

Det er fortsat det hollandske selskab Bios, der skal stå for ambulancedriften i Region Syddanmark. Det oplyser regionen på et pressemøde fredag aften efter et ekstra-ordinært regionsrådsmøde.

Problemet er opstået, fordi der har været tvivl om, hvorvidt Bios kunne opfylde vagtplanen for de reddere, der skal køre ambulancerne. I første omgang forlød det, at der ikke var faste navne på en stor del af vagterne.

- En nærmere dialog med Bios har vist, at problemet kunne nedbringes betragteligt, sagde formand i Region Syddanmark Stephanie Lohse (V) på pressemødet, hvor hun dog også understregede, at tilliden til Bios er blevet brudt.

- Det vil kræve en tæt dialog og en tæt kontakt til Bios og Bios' ledelse at få genetableret den tillid. Det er afgørende, at der kommunikeres mellem parterne om stort og småt, også når der er mangler, slog Stephanie Lohse fast på pressmødet.

Helt konkret betyder det, at folk fra regionen hver dag vil indfinde sig hos Bios.

- Det er afgørende, at vi nu arbejder med Bios for at få konsolideret deres vagplan yderligere, så det ikke er en hoppen fra tue til tue, sagde Stephanie Lohse på pressemødet.

Her blev det også slået fast, at regionen vil have mulighed for at tilkøbe ekstra beredskaber hos selskabet Respons, hvis der kommer til at mangle. Noget Bios i så fald skal betale for.

Bios overtager driften af ambulancerne i Region Syddanmark fra Falck den 1. september.

Regionen har samtidig igangsat en ekstern undersøgelse af hele forløbet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.