Trods politiske løfter: Dagpenge-bureaukrati i vild vækst

Dagpengebureaukratiet er vokset fra 23.675 sider i 2011 til 29.231 sider i dag, viser en ny undersøgelse.
Hver
dag kommer der 6,23 siders lovgivning ud fra ministerierne, som har
betydning for a-kassernes arbejde.
Hver dag kommer der 6,23 siders lovgivning ud fra ministerierne, som har betydning for a-kassernes arbejde. Foto: Iris/Scanpix/arkiv

Der er nok at tygge sig igennem, hvis man vil være opdateret med de sidste nye regler på dagpengeområdet.

Hver dag kommer der nemlig 6,23 siders lovgivning ud fra ministerierne, som har betydning for a-kassernes arbejde. Det viser en undersøgelse, som a-kassen Min A-kasse har lavet.

- Da vi undersøgte dagpengebureaukratiets størrelse i 2011, lovede politikerne os, at de ville gøre noget ved a-kassernes bureaukrati-helvede. Nu kan vi se, at det er gået den stik modsatte vej. 12.887 sider er der kommet til, og selv når vi tager med, at en stor del erstatter tidligere lovgivning, er det samlede dagpengebureaukrati vokset med over 5.500 sider, fortæller Rasmus Felt, der er pressechef i Min A-kasse, i en pressemeddelelse.

Uoverskueligt for den ledige

For den ledige betyder det store bureaukrati, at reglerne bliver uoverskueligt for både personen selv og de myndigheder, der skal vejlede. Derudover bruger samfundet store ressourcer på at have folk ansat til at kende alle reglerne, vejlede og kontrollere.

- Der er ansat jurister, økonomer og en masse vejledere til at forstå reglerne og vejlede den enkelte ledige – de penge kunne bruges langt mere fornuftigt, hvis vi nu endelig gjorde indhug i det voksende bureaukrati. F.eks. på efteruddannelse og mere velfærd, siger Rasmus Felt.

Han efterlyser handling fra politikerne. 

- Nu må politikerne ud af busken med konkret handling i stedet for en masse fine planer og gøre noget ved det her problem, siger Rasmus Felt.

Min A-Kasse vil forsøge at råbe politikerne op med en større kampagne i løbet af efteråret, der tager udgangspunkt i Facebook-siden "Stop Bureaukratiet".

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.