Trods høj løn: Advokater kæmper med skod-chefer og stress

Mange advokater kæmper med dårligt arbejdsmiljø og chefer, der ikke tager hensyn.
Advokater har et spændende job med en høj løn - men oplever til gengæld mere stress og kæmper ofte med dårlige chefer.
Advokater har et spændende job med en høj løn - men oplever til gengæld mere stress og kæmper ofte med dårlige chefer. Colourbox

Det kan godt være, at advokater sætter sig på en uforholdsmæssig stor del af de dyreste boliger i landet. Men branchen betaler en høj pris for den høje indtjening, skriver Finans lørdag.

Det viser både tallene og erfaringerne.

"De problemer, vi hører mest om, er samarbejdsproblemer med chefen, og det er problemer med stress - også blandt de yngre medlemmer i 30'erne. Det er ikke kun arbejdsgiveren, der presser dem - det er også dem selv, der har store krav til deres eget arbejde," siger Helene Rafn, lønforhandlingschef i Djøf, juristernes og økonomernes fagforbund.

Der er ingen samlede tal for helbredstilstanden i branchen. Men juristerne kommer med i en stribe dårlige selskaber, når man måler faggruppen i forhold til andre. Juristerne - dvs. både advokater og jurister ansat andre steder - er blandt dem, der arbejder mere end andre; som synes, arbejdet går ud over privatlivet; som synes, arbejdet stresser, og hvor arbejdspladsen ikke tager synderligt meget hensyn til svage medarbejdere.

Ikke at advokater og jurister brokker sig meget.

"Vi mærker ikke noget ønske fra medlemmerne om, at vi skal presse på for at ændre forholdene med de lange arbejdsdage mod til gengæld en høj løn. Der er jo også nogle firmaer, der prioriterer advokaternes privatliv højere, så der kan man søge hen, hvis man foretrækker mere normale arbejdstider," siger Helene Rafn fra Djøf.

Billedet af et stort pres mod de ansatte passer fint med, hvad chefpsykolog Annette Gaard fra Falck Healthcare oplever.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.