Trods fund af for gamle varer: Slikfusker slap for bøde

Fødevarestyrelsen erkender nu, at behandlingen af sagen om firmaet Visticker Aps og ejeren David Yüksel har været mangelfuld.
Selvom Fødevarestyrelsen beslaglagde omkring 90 paller med slik, chips og chokolade uden mærkning fik ejeren ikke en bøde.
Selvom Fødevarestyrelsen beslaglagde omkring 90 paller med slik, chips og chokolade uden mærkning fik ejeren ikke en bøde. Arkivfoto: Scanpix

Det flød med gammelt vingummi og skumjulemænd, der blev ompakket af underbetalte udlændinge, da Fødevarestyrelsens Rejsehold allerede i november 2012 besøgte et lager på Industrivej i Skævinge, skriver Fagbladet 3F.

Selvom Fødevarestyrelsen beslaglagde omkring 90 paller med slik, chips og chokolade, fik firmaet Visticker Aps og ejeren David Yüksel ikke en bøde.

Nu erkender chef hos Fødevarestyrelsens Rejsehold Michael Rosenmark, at behandlingen af sagen har været mangelfuld, og at styrelsen i dag ville håndtere en lignende sag anderledes.

- Hvis vi havde vidst dengang, hvad vi ved i dag om Vistickers ejer, nemlig at han ejede flere fødevarevirksomheder, så havde vi nok givet ham en bøde i stedet for en indskærpelse, skriver Michael Rosenmark i en mail til Fagbladet 3F.

På lageret i Skævinge blev der ud over for gammel Basset Vingummi også ompakket paller med skumjulemænd, M&M, blandet vingummi og slikkepinde. De ompakkede kasser slik havde ingen mærkning, hverken på de enkelte kasser eller på selve pallerne, viser kontrolrapporten.

Fødevarestyrelsen konfiskerede i juni 2014 fem ton gammelt slik på David Yüksels gård ved Hillerød nord for København. Det udløste en bøde på 10.000 kroner.

Fagbladet 3F har udbedt sig en kommentar fra David Yüksel og hans advokat Peter Hallgren fra Fair Advokater. Men de ønsker ikke at udtale sig.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.