Trods feberredning: 325.000 vil få forkert boligydelse

Selv om lovforslaget om en ændret boligydelse blev sløjfet tirsdag, vil mange få en lavere ydelse til januar.
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har sammen med de øvrige blå partier besluttet at droppe den aftale ændring af boligydelsen. Alligevel vil mere end 300.000 få reguleret ydelsen i januar. 
Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har sammen med de øvrige blå partier besluttet at droppe den aftale ændring af boligydelsen. Alligevel vil mere end 300.000 få reguleret ydelsen i januar.  Foto: Scanpix

Udbetaling Danmark oplyser i en mail til sin bestyrelse, at 325.000 boligydelse-modtagere vil få en reguleret ydelse i januar. Det sker, selv om lovforslaget om den nye boligydelse blev pillet ud af finansloven tirsdag.

I mailen, som Ritzau er i besiddelse af, får bestyrelsen at vide, at alle udbetalingssystemer er indrettet efter de nye takster, og den kørsel, der skal udbetale boligydelsen for januar næste år, er kørt ud til boligselskaberne.

- Denne udbetaling er naturligvis gennemført efter aftale med staten, og både embedsmændene i Finansministeriet og de politiske forhandlere har løbende været orienteret om dette, står der i mailen.

Konsekvensen er, at boligydelsesmodtagerne får en forkert boligydelse udbetalt i januar. Udbetaling Danmark skal dermed orientere samtlige modtagere om fejludbetalingen, og det fejlagtige beløb skal tilbagereguleres.

Opdateres

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.