Trist nyt fra Zoo: Babyelefant død i sin mors mave

Elefanter sørger, når en i flokken dør. Desværre får de majestætiske dyr i Københavns Zoo nu grund til at sørge.
Elefanter sørger, når en i flokken dør. Desværre får de majestætiske dyr i Københavns Zoo nu grund til at sørge. Arkivfoto: Scanpix

Efter i flere dage at have vist tegn på, at en fødsel var nært forestående, lader det nu desværre til, at hunelefanten Surins foster er dødt. Det oplyser Zoo i København i en pressemeddelelse.

I morges fandt dyrepassere og dyrlæge dele af en udstødt fosterhinde i stalden. Dyrlæge Mads Bertelsens kan derfor trist konstatere:

- Det betyder, at fosterhinden er bristet, hvilket med al sandsynlighed indebærer, at fostret er dødt. Det bedste, der kan ske nu er, at hun selv føder det døde foster i løbet af tre-fire dage.

Ifølge TV2 er Mads Bertelsen i tæt dialog med en af verdens førende elefanteksperter, tyskeren dr. Thomas Hildebrandt, der i de seneste 20 år har beskæftiget sig med elefanters forplantning. Hans råd er også at lade Surin føde selv. Sker det ikke i løbet af et par dage, bliver det dog nødvendigt med et kirurgisk indgreb for at fjerne det døde foster.

- Det er et forholdsvis kompliceret indgreb, som vi helst vil undgå, da det kan have indvirkning på Surins fremtidige muligheder for at blive drægtig igen. Men i sidste ende kan det altså være nødvendigt. Nu følger vi hende nøje de nærmest dage og håber altså, at hun føder fostret selv.

Det er desværre anden gang, Surin bærer en unge, der ikke overlever. Surin blev mor for første gang i august 2013. Men ungen havde en medfødt hjertefejl, så til stor sorg for elefantflokken døde den ved fødslen.

Elefanter er drægtige i 23 måneder. Ungen, som nu desværre er død, var den 17. unge, der er født i Zoo i København, siden haven blev oprettet i 1859.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.