Tre tricks til at stoppe dine overspringshandlinger

Sådan kommer du dine overspringshandlinger til livs uden hokus pokus.
Colourbox

Det er ikke altid let at tage sig sammen til opgaver, man ved, venter forude, og som man måske ikke har allermest lyst til. Og når det er sådan, kan overspringshandlingerne begynde at tage over. Her får du tre tricks til at komme overspringshandlingerne til livs.

Sådan kommer du overspringshandlingerne til livs. Læs mere på q.dk

Arbejd i mindre intervaller

Du kan med fordel bruge et stopur, når du har en opgave, du måske ikke lige kan tage dig sammen til. Arbejd i intervaller på 15 minutter, og giv dig selv lov til at stoppe, når uret bipper. Du kan også sætte intervallet til 30 minutter eller en time, alt efter hvad der passer bedst. Når du arbejder i intervaller, så får man det ofte sådan, at man ønsker at gøre det færdigt, som man arbejder med. Du kan også gøre dine opgaver sjovere ved at lytte til musik imens, eller har du mulighed for det, kan du også peppe opgaven op ved at lytte til en lydbog, forklarer Lorie Marrero, der er forfatter til bogen The Clutter Diet: The Skinny on Organizing Your Home and Taking Control of Your Life til Good Housekeeping.

Gør det interessant

Handler det om, at du skal have sorteret tingene i dine skabe eller i skuret, så kan du jo for eksempel slå dig sammen med en veninde. Måske kan du lokke hende til det samme, hun har garanteret også brug for at få sorteret i sine ting. I kan lave en konkurrence om, hvem der når det først, eller hvem, der får fyldt flest sække, der skal smides ud. I kan for eksempel sætte en middag på højkant. Er konkurrenceaspektet ikke noget for dig, kan du også love dig selv en tur i biffen eller en god middag sammen med kæresten senere.

Derfor laver du overspringshandlinger. Læs mere på femina.dk

Fortæl andre om dine fremskridt

Hold dig selv op på dine opgaver ved at fortælle en ven, eller flere om, hvor langt du er nået. Det er også meget oppe i tiden at lave blogs, så du kan med fordel også lave en sådan, hvor du fortæller om dine fremskridt. Det kan også være i henseender, hvor du for eksempel skal starte op som selvstændig, og vil holde dig selv oppe på at lykkes, slutter Lorie Marrero.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.