Tre tegn på at du er dehydreret

Kan du have svært ved at finde ud af, hvornår du trænger til at drikke vand. I så fald får du tre klokkeklare tegn her.
Det er ikke kun på varme charterferier, at du skal huske at drikke masser af vand.
Det er ikke kun på varme charterferier, at du skal huske at drikke masser af vand. Torben Christensen / Scanpix

Mange kvinder kan være dehydrerede i flere dage, og de er ofte ikke selv klar over, at de i den grad trænger til at drikke et stort glas vand hurtigst muligt. Er du en af dem, der er usikker på, hvornår du er dehydreret, så kan du med fordel læse med her.

Fem mærkelige årsager til du altid er træt. Læs mere på billedbladet.dk

Du har hovedpine

Medmindre du konstant drikker vand, så mister din krop hele tiden væske. Det betyder, at du også mister essentielle salte som natrium og kalium.  Sådanne salttab ændrer så at sige den kemiske sammensætning i blodet, og hjernen er yderst følsom overfor disse ændringer, og det er denne følsomhed, der tricker en hovedpine. Hovedpinerne bliver endnu værre alt afhængig af, hvor meget vand du mister.

- Jo mere vand du mister, jo mere falder din blodvolumen, og det forårsager mindre ilt til hjernen.  Det får dine blodkar til at udvide sig, og det kan gøre din hovedpine endnu værre, forklarer træningsfysiolog Greg Justice til Women’s Health.

Sådan får du smuk vinterhud. Læs mere på billedbladet.dk

Din urin er mørkegul

Du kan også tjekke din krops tilstand ved lige at kigge på din urin, når du er på toilettet.

- Når urinen er mørkegul, er det fordi, der er affaldsstoffer i den. Når du har rigeligt af vand i kroppen, så flyder kroppens affaldsstoffer lettere igennem kroppen, men når der ikke er nok væske i kroppen, så har den også sværere ved at komme af med affaldsstofferne, siger Justice.

Du er forstoppet

Det er som skrevet altafgørende at drikke meget væske for at komme af med affaldsstofferne i kroppen. Drikker du ikke nok, bliver du forstoppet.

- Vandet hjælper med at transportereaffaldet igennem tyktarmen og ud af kroppen, men hvis vandet ikke er der, så er det heller ikke muligt at transportere dine madrester ud af kroppen, og derfor bliver man forstoppet, forklarer Greg Justice.

Cecilie Wenstrup, Traffic Center, Aller Media

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.