Tre gæve børn fandt efterlyst dement: Nu får de dusør

Tre ni-årige piger fandt mandag eftermiddag en 83-årig dement kvinde, der havde været væk i over et døgn. Nu hædres de.
"De tre piger skal have stor ros og anerkendelse for deres flotte indsats," lyder det fra politiet.
"De tre piger skal have stor ros og anerkendelse for deres flotte indsats," lyder det fra politiet. Foto: SCANPIX arkiv

Mandag eftermiddag sørgede tre raske skolepiger på blot ni år for, at et drama om en forsvundet dement kvinde på 83 fik en lykkelig udgang.

De tre piger fandt kvinden, der havde været væk i over et døgn. Hun lå og sov under en busk på Dybdal Skovvej i Resenbro ved Silkeborg. Den 83-årige kvinde havde været meldt savnet, siden hun søndag ved middagstid forsvandt fra sit plejehjem i Silkeborg. Et korps af politifolk - herunder hundepatruljer og helikopter - ledte søndag og mandag sammen med frivillige, Hjemmeværnet, pårørende og Beredskabsstyrelsen efter den demente kvinde.

Pigerne havde belsuttet, at de da også ville hjælpe. Og da de fandt kvinden, gjorde de helt rigtige. De ringede resolut til Midt- og Vestjyllands Politi - som nu gerne vil gerne anerkende deres indsats.

På trods af deres unge alder handlede de resolut og helt efter bogen, da de hjalp politi og redningshold med at finde den demente kvinde
Jens Langdal, leder af Silkeborg Lokalpoliti

- De tre piger skal have stor ros og anerkendelse for deres flotte indsats. På trods af deres unge alder handlede de resolut og helt efter bogen, da de hjalp politi og redningshold med at finde den demente kvinde. Deres engagement og handlekraft er langt ud over, hvad man kan forvente af børn i den alder. Det vil vi gerne takke dem for ved at indstille dem til en dusør, udtaler Jens Langdal, leder af Silkeborg Lokalpoliti, i en pressemeddelelse.

Symbolsk pengebeløb

Pigerne roses også for, at de på eget initiativ valgte at deltage i eftersøgningen, der på det tidspunkt havde været i gang i over et døgn. De kan nu se frem til et symbolsk pengebeløb som belønning for indsatsen.

Midt- og Vestjyllands Politi er sammen med resten af eftersøgnings-mandskabet taknemmelig for al den opbakning og hjælp, lokale borgere og andre ildsjæle har ydet i forbindelse med denne eftersøgning.

Borgernes hjælp er altafgørende

- I sådan en situation, hvor en hjælpeløs borger er forsvundet i mange timer, tikker uret. Det er derfor afgørende, at borgerne hjælper os med observationer eller ligefrem deltager i selve eftersøgningen. Derfor skal der også lyde en stor tak til samtlige frivillige, der har deltaget i eftersøgningen, understreger Jens Langdal.

Midt- og Vestjyllands Politi vil også gerne rette en tak til REMA 1000-Købmanden i Resenbro, der stillede sin p-plads til rådighed for politiets køretøjer og udviste en enorm gæstfrihed ved at servere forfriskninger for eftersøgningsholdet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.