Tre fejl du begår med din tørshampoo

Bruger du tørshampoo, så vær opmærksom på at bruge den rigtigt, for det er ikke en kunst alle mestrer
Begår du en af disse tre fejl med din tørshampoo?
Begår du en af disse tre fejl med din tørshampoo? Colourbox / Modelfoto

Flere og flere kvinder bruger tørshampoo i håret. Tørshampoo gør dels håret mattere og tykkere. Dels trækker det fugt, fedt og produktrester ud af håret, så det føles friskere, renere og lugter godt. Men du behøver ikke udelukkende at bruge tørshampoo, når dit hår er fedtet, og du ikke lige har tid til at vaske håret.

Tørshampoo er nemlig også et fantastisk stylingprodukt. Skal du sætte dit hår, kan du bruge det med samme effekt som en hårspray, da det er med til at give håret et bedre hold. Det giver også glat hår mere tekstur, og løfter håret ved rødderne, så du får mere volumen.

Test af tørshampoo: Læs, hvilke der er de bedste på Q.dk

Men der er tre fejl, som mange ofte begår med tørshampoo, fortæller frisør Lise Holm-Glad til KK.no.

Du sprayer for tæt på håret

Den første fejl er, at du holder flasken for tæt mod håret eller hovedbunden, når du bruger din tørshampoo. Mange sprayer håret med shampooen helt inde ved hårrødderne, resultatet er at der lægger sig et hvidt lag med pudder nede ved hårbunden, og det ser ikke specielt kønt ud. I stedet bør du inddele håret i mindre totter og holde sprayen mindst 30 cm fra hårbunden. Spray så op under håret, men gør det forsigtigt.

Fem veje til dit drømmehår: Læs mere på Q.dk

Du bruger for meget tørshampoo

Det er dog ikke kun i hårbunden, du kan få hvide striber. Hvis du bruger for meget tørshampoo, kan du få tydelige hvide striber i håret. Så vær varsom med, hvor meget du bruger. Er dit hår meget fedtet bør du starte med lidt tørshampoo og gentage påføringen, når det første lag er absorberet i håret.

Du børster tørshampooen for hurtigt ud

Det er vigtigt, at du giver tørshampooen tid til at virke, før du begynder at børste det ud eller ugle håret for at sætte det. Tørshampooen skal have tid til at virke, så den kan trække fedtstoffer ud, ellers har den ikke den store effekt. Mange børster i det hele taget gerne tørshampooen ud, men har du krøller råder frisørerne til at gøre noget andet. Her skal man hellere bruge fingerspidserne til at massere det overflødige produkt ind i håret, men også kvinder med glat hår kan man med fordel ’kramme’ produktet ind i håret frem for at bruge børsten.

Se frisurerne, der gør dig 5 år ældre, på femina.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.