Tre afrikanske storhold kæmper om én VM-plads i fodbold

Cameroun, Nigeria og Algeriet havnede i samme VM-kvalifikationsgruppe, og kun gruppevinderen kommer til VM.
Cameroun deltog ved VM i 2010, hvor holdet tabte 1-2 til Danmark med Martin Jørgensen. (arkivfoto)
Cameroun deltog ved VM i 2010, hvor holdet tabte 1-2 til Danmark med Martin Jørgensen. (arkivfoto) Foto: Finn Frandsen/Polfoto

De var alle med ved VM i fodbold i både 2010 og 2014. Men der bliver maksimalt plads til et af holdene ved VM-slutrunden i Rusland om to år.

Stormagterne Cameroun, Nigeria og Algeriet endte i samme pulje, da der fredag blev trukket lod til tredje og afgørende runde i den afrikanske VM-kvalifikation.

Cameroun har hele syv gange deltaget ved VM, mens Nigeria og Algeriet har henholdsvis fem og fire VM-deltagelser bag sig.

Den stærke gruppe fuldendes af Zambia, der aldrig har deltaget ved VM, men som i 2012 vandt Africa Cup of Nations, turneringen om det afrikanske mesterskab for landshold.

Ved VM i Brasilien for to år siden nåede både Algeriet og Nigeria frem til ottendedelsfinalerne, mens Cameroun røg ud efter det indledende gruppespil.

Der er 20 hold tilbage i den afrikanske VM-kvalifikation, og de er blevet inddelt i fem grupper med fire hold i hver. Kun gruppevinderne kvalificerer sig til VM i Rusland.

Grupperne ser således ud:

Gruppe A: Tunesien, Libyen, Demokratiske Republik Congo, Guinea.

Gruppe B: Zambia, Cameroun, Algeriet, Nigeria.

Gruppe C: Gabon, Mali, Elfenbenskysten, Marokko.

Gruppe D: Senegal, Sydafrika, Burkina Faso, Kap Verde.

Gruppe E: Ghana, Egypten, Congo, Uganda.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.