Travlt kongehus suser rundt

Det danske kongehus har en travl oktober måned, og særligt tirsdag er kongehuset rundt til både officielle arrangementer og hjertesager.
Her ses den royale familie ved Folketingets åbning sidste år.
Her ses den royale familie ved Folketingets åbning sidste år. Foto: OLUFSON JONAS/Polfoto

Traditionen tro åbner Folketinget den første tirsdag i oktober, og på de royale rækker overværer kongehuset begivenheden, der samtidig markerer åbningen af et nyt folketingsår.

Både regentparret, kronprinsparret, prins Joachim, prinsesse Marie og prinsesse Benedikte deltager i åbningen af Folketinget på Christiansborg klokken 12.

Men det er ikke det eneste, den travle danske kongefamilie skal lave denne tirsdag, skriver kongehuset på sin hjemmeside. Den royale familie deltager både i officielle pligter og dedikerede hjertesager 6. oktober.

Allerede to og en halv time efter åbningen skal kronprinsesse Mary på job igen, når hun deltager i Woman Deliver Komitémøde, som er en af den 43-årige australskfødte kronprinsesses hjertesager.

Også regentparret har travlt efter Folketings-åbningen, for dronning Margrethe og prins Henrik holder senere tirsdag pressemøde for indonesiske journalister forud for regentparrets statsbesøg i Indonesien i slutningen af måneden.

Senere tirsdag smutter dronningens lillesøster, prinsesse Benedikte, til generalforsamling hos Ballettens Venner på Det Kongelige Teater fra klokken 17, mens kronprins Frederik også får travlt, når han er vært ved en middag for deltagerne i Danish Maritime Forum.

Selv om prins Joachim ikke har flere planer på programmet tirsdag, så har den 46-årige landmandsprins forrygende travlt onsdag, hvor han foretager den officielle åbning af fiskerimessen DanFish International og DanAqua og senere på dagen deltager i CSR Awards, der er en årlig konference, der har til formål at skabe synlighed om virksomheders arbejde med bæredygtighed.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.