Travle Manu Sareen: Fra julefrokost til børnefilm

Den tidligere socialminister har haft en festlig og travl weekend.
Manu Sareen har stor succes med sine børnebøger, og nu er den første blevet til en film. 
Manu Sareen har stor succes med sine børnebøger, og nu er den første blevet til en film.  FOTO: Scanpix

Det sker for de fleste forældre, at de på et tidspunkt simpelthen har så meget om ørerne, at de et kort sekund ikke lige kan huske, hvad deres barn hedder.

Det sket forleden for Manu Sareen, da Billed Bladet tog en snak med den tidligere minister til premieren på den først Iqbal-film, en børnefilm som er baseret på en af Manu Sareens børnebøger.

Sareen var taget til premieren med sine tre børn Silja, Felix og Alvin. Han havde dog et øjebliks betænkningstid, før han kom i tanke om den sidste og yngste søns navn.

Men han havde også lige været til julefrokost med sin gamle gymnasieklasse, og efter sådan et festligt gensyn med vennerne kan hukommelsen jo svigte lidt ...

Børnene har været inspiration

Selvom det kneb lidt for Manu Sareen at komme i tanke om sønnens navn, var han ikke sen til at give ham en stor del af æren for sin bøger:

- Børnene er også stolte. De har jo fulgt processen. De to store, Silja og Felix, der er 18 og 16 år, har hjulpet mig undervejs, og nu hjælper Alvin på 11 år mig. Han er i den alder, hvor jeg sparrer med ham. Det er ret fedt med sprog og sådan noget, siger han til Billed Bladet.

Samtidig fortæller Manu Sarren, at han er pokkers stolt og rørt over alt det, bøgerne har udviklet sig til:

- Jeg bliver helt rørt af det. Det havde jeg ikke drømt om, da jeg satte mig ned for mange, mange år siden og skrev den første bog.

Se også:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.