Travl dronning: Dåben er et stort arbejde

Den svenske dronning udtaler sig om den forestående dåb af sit barnebarn.
Dronning Silvia og kong Carl Gustaf ses her ved dronning Margrethes 75-års fødselsdag i april.
Dronning Silvia og kong Carl Gustaf ses her ved dronning Margrethes 75-års fødselsdag i april. Foto: JOACHIM ADRIAN/POLFOTO

Der har allerede været mere tumult end sædvanligt omkring den kommende dåb af den svenske prins Nicolas. Først droppede SVT nemlig at sende den traditionsrige royale begivenhed, men efter kritik fra befolkningen, valgte kanalen alligevel at købe rettighederne. Nu kommenterer den svenske dronning beslutningen og udtaler sig samtidig om arbejdet forud for barnebarnets dåb.

- Vi synes, det er vældig fint, især fordi SVT er vores public service-kanal. Det føles som om, de har været involveret lige fra begyndelsen, allerede fra for 38 år siden, udtaler dronningen til den svenske avis Expressen, og hentyder til kronprinsesse Victorias dåb for 38 år siden.

Dronning Silvia fortæller til avisen, at hun har deltaget aktivt i forbindelse med forberedelserne til dåben af prinsesse Madeleine og Christopher O'Neills søn.

- Der er en masse arbejde, og hele familien er involveret. Det er alt fra invitationer til hvem, der skal være faddere, fortæller den 71-årige dronning.

Den svenske dronning uddyber, at hun ser meget frem til dåben, og beskriver tv-kanalen SVT som "en gammel ven".

- Som alle andre mormødre, så vil man jo altid gøre sit bedste, og vi ønsker naturligvis den lille knægt held og lykke, siger dronningen.

Prins Nicolas skal døbes 11. oktober klokken 12.00 i Drottningholms Slottskyrka.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.