Transseksuelle Michelle blev diskrimineret på jobbet: Vinder første sag af sin art

Det var diskrimination, da en arbejdsgiver ikke ville have Michelle Holst-Fischer ansat på grund af hendes transseksualitet.
Transseksuelle Michelle Holst-Fischer er blevet tilkendt en godtgørelse på 30.000 kroner, efter hun blev diskrimineret på jobbet.
Transseksuelle Michelle Holst-Fischer er blevet tilkendt en godtgørelse på 30.000 kroner, efter hun blev diskrimineret på jobbet. Modelfoto: Colourbox

For første gang nogensinde er der i Danmark faldet en afgørelse i en sag om af transdiskrimination. Det skriver Ekstra Bladet.

Sagen drejer sig om Michelle Holst-Fischer, der er født som mand, men lever som kvinde og er kemisk kastreret.

Hun var i 2012 i arbejdsprøvning hos en kunde til firmaet Jysk Mandskabsservice, der på forhånd var orienteret om hendes transseksualitet. Hun blev den første dag bedt om at 'skrue ned for sin feminitet'. Det fik hende til blandt andet at skrue ned for make-uppen. Alligevel fik Michelle Holst-Fischer senere besked fra jobcentret om, at virksomheden ikke var interesseret i at have en som hende ansat. Noget der fik hende til at føle sig diskrimineret.

LGBT (Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner) har sammen med Michelle Holst-Fischers fagforening 3F ført sagen for hende. Og efter næsten tre et halvt år, er der nu faldet dom, og Michelle Holst-Fischer er blevet tilkendt en godtgørelse på 30.000 kroner fra Jysk Mandskabsservice.

- Lige nu føltes det rart og som en lettelse, men på et tidspunkt føltes det som hævn, fordi det har taget flere år med al den skriveri frem og tilbage. Jeg fik at vide, at sådan en som mig kan man ikke ansætte. Hvis nogen havde sagt det til en sort, er det racistisk, men hvad er det, når man siger det til en transseksuel? siger Michelle Holst-Fischer til Ekstra Bladet.

Forperson for LGBT Danmark, Søren Laursen er positiv over, at retten i Michelles sag har fortolket loven sådan, at usaglig forskelsbehandlings på grund af kønsidentitet og kønsudtryk er diskrimination.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.