Transkønnet skuespiller skriver tv-historie

21-årig transkønnet skuespiller skriver historie med sin rolle i den britiske serie EastEnders.
Det regnbuefarvede LGBT-flag viser støtte til både lesbiske, bøsser, bisekseksuelle og transkønnede. Her ses det ved årets Pride-parade i Polen.
Det regnbuefarvede LGBT-flag viser støtte til både lesbiske, bøsser, bisekseksuelle og transkønnede. Her ses det ved årets Pride-parade i Polen. Foto: Alik Keplicz/AP

Den britiske serie EastEnders har kørt siden midten af 80'erne og har på den tid vundet et hav af priser. Og nu kan serien også bryste sig af at skrive britisk tv-historie.

Det sker, når den 21-årige transkønnede skuespiller Riley Carter Millington i denne måned optræder på skærmen i rollen som den transkønnede karakter Kyle. Det er nemlig første gang en transkønnet skuespiller spiller en transkønnet karakter i en britisk dramaserie.

- Jeg kan helt ærligt sige, at jeg nu har fået opfyldt mine to største drømme - at leve mit liv som mand og at være skuespiller, fortæller Riley Carter Millington, som bliver en fast del af holdet, til BBC.

Det er ikke første gang den populære dramaserie har skrevet tv-historie. I slutningen af 80'erne var EastEnders de første til at vise et kys mellem to bøsser i den bedste sendetid i Storbritannien.

- Serien er altid gået forrest i forhold til at ændre seernes opfattelse af forskellighed, fortæller Dominic Treadwell-Collins, som er producer på den britiske successerie.

Den transkønnede karakter Kyle bliver en fast karakter i serien, men forfatterne bag vil ikke afsløre meget mere end at de gemmer på nogle hemmeligheder, og at seerne kan forvente et spændende handlingsforløb hen mod slutningen af året.

EastEnders bliver sendt på BBC One.

/ritzau/FOKUS

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.