Tralala: Fællessang hitter på mange arbejdspladser

På flere danske arbejdsplader mødes medarbejderne til en fællessang om morgenen.
på Københavns hovedbibliotek kan medarbejdere fra forskellige arbejdspladser nu mødes hver onsdg til en fælles morgensang.
på Københavns hovedbibliotek kan medarbejdere fra forskellige arbejdspladser nu mødes hver onsdg til en fælles morgensang. Arkivfoto: Colourbox

Det er godt at synge sammen. Det har man fundet ud af på mange danske arbejdspladser. Det er ikke længere en sjældenhed, at medarbejderne mødes hver morgen, en gang om ugen eller for enkelte virksomheders vedkommende en gang om måneden for at synge en sang eller to sammen, inden de tager fat på dagens arbejde, skriver Kristeligt Dagblad.

På Københavns Hovedbibliotek har man netop givet medarbejdere fra mange forskellige arbejdspladser mulighed for at komme forbi for at synge sammen, inden de går på arbejde. For fremtiden vil der hver onsdag morgen klokken 8.30 være fællessang i bibliotekets indgangsparti i Krystalgade i det indre København. Her synges under ledelse af en gruppe frivillige sangentusiaster og pianister tre eller fire sange. Det sker i samarbejde med Højskolerne og Københavns Højskoleforening.

"Vi har kørt det som et forsøg og har registreret, at folk er meget glade for det, så nu bliver det et fast indslag hver onsdag året rundt," siger Lars Kjelfred Sterregård, der er musikbibliotekar og initiativtager til morgen-fællessangen.

Ifølge musikforsker Henrik Marstal er det blandt andet eftervirkninger af Sangens År i 2008, der nu kan spores i arbejdspladsernes interesse for fællessang.

"Det genfundne fokus på fællessang har tilsyneladende virket," siger han.

På Krifas hovedkontor i Aarhus er det også en indarbejdet del af arbejdslivet, at medarbejderne samles hver morgen klokken ni til fællessang.

"Det er en del af vores værdigrundlag, der bygger på det kristne livs- og menneskesyn, at vi hver morgen deler nogle tanker med hinanden og synger sammen," siger René Ottesen, der er informationschef i Krifa.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.