Tragisk brandulykke: Ældre kvinde død i Aalborg

Tre brande har hærget nordjyske ejendomme natten til mandag. Én person meldes død.
Brandfolk i Nordjylland havde travlt natten til mandag med tre brande. En kvinde mistede livet i forbindelse med en lejlighedsbrand. Arkivfoto.
Brandfolk i Nordjylland havde travlt natten til mandag med tre brande. En kvinde mistede livet i forbindelse med en lejlighedsbrand. Arkivfoto. Foto: Colourbox/free

En 83-årig kvinde mistede natten til mandag livet, efter at der først på natten opstod brand i hendes lejlighed på Konvalvej ikke langt fra centrum af Aalborg, oplyser Nordjyllands Politi.

Årsagen til branden er ikke fastslået, men der er formentlig tale om rygning.

Branden bredte den sig ikke til andre lejligheder i opgangen, men der var kraftig røgudvikling i ejendommens opgang.

- De første betjente fik fra en lejlighed på tredje sal reddet en 83-årig kvinde ud fra en meget røgfyldt lejlighed. Hun blev straks overdraget til ambulancepersonalet. Kvinden blev efterfølgende erklæret død af ambulancelægen på stedet, skriver vagtchef Bruno Brix i en pressemeddelelse.

Brandvæsnet fik hurtigt branden under kontrol, og der var ikke behov for evakuering af de øvrige beboere i opgangen.

To politifolk blev kørt på skadestuen til observation for røgforgiftning, oplyser politiet.

To andre brande har også hærget Nordjylland i nat. Kort før midnat opstod der brand på en gård i Vadum nord for Aalborg. Der var formentlig tale om en brand i et fyr, og brandvæsnet fik hurtigt kontrol over flammerne. Ingen personer eller dyr kom til skade.

Og midt på natten var det et sommerhus i Strandby nord for Frederikshavn, der stod i flammer. Her lykkedes det husets beboer at redde sig ud.

Han er dog efterfølgende blevet bragt til Sygehus Vendsyssel i Hjørring grundet lettere røgforgiftning.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.