Tragedien i Nice: Mindst 10 børn dræbt

Mindst 84 personer har mistet livet, efter en lastbil torpederede en menneskemængde i den sydfranske havneby Nice.
Politi, brandfolk og redningsfolk forsøger at få overblik over det voldsomme angreb.
Politi, brandfolk og redningsfolk forsøger at få overblik over det voldsomme angreb. Foto: Scanpix

Artiklen opdateres løbende. Sidst opdateret kl. 11.15

Endnu en gang er Frankrig blevet rystet af et voldsomt angreb, da en stor menneskemængde i havnebyen Nice blev torpederet af en lastbil. Angrebet skete i går, torsdag aften, omkring kl. 22:30.

 • Mindst 50 børn er indlagt på hospitalet efter angrebet i Nice torsdag aften. Det oplyser hospitalskilder til nyhedsbureauet AFP.
 • Både Tyskland og Italien øger kontrollen ved de franske grænseovergange efter angrebet i Nice, skriver nyhedsbureauet Reuters.
 • Fransk politi ransager den bolig i Abattoirs-distriktet i Nice, hvor den formodede gerningsmand bag angrebet torsdag aften boede. Det skriver avisen Nice-Matin på Twitter.
 • PET siger, at man vurderer, at situationen er uændret. Terrortruslen mod Danmark er fortsat alvorlig, lyder det.
 • Københavns Politi er i tæt dialog med Politiets Efterretningstjeneste efter terroren i Nice, og man har en øget agtpågivenhed, siger talsmand.
 • Frankrig erklærer tre dages landesorg efter angrebet i Nice, hvor mindst 84 mennesker blev dræbt. Det oplyser premierminister Manuel Valls ifølge nyhedsbureauet AFP.
 • Pressechef hos SAS Mariam Skovfoged fortæller, at selskabet giver deres kunder mulighed for at ombooke deres flybilletter til Nice, hvis de er bekymret for at tage derned efter angrebet i den franske ferieby i nat.
 • Franske aviser har fredag morgen svært ved at forstå nattens begivenheder i Nice, og mange forsider bærer et billede af en hvid lastbil med skudhuller i forruden. Det rapporterer BBC. La Dépêche du Midi skriver "blodbad på Promenade des Anglais (den kendte strandpromenade i Nice, red.), mens Paris Match beretter om "et apokalyptisk scenarie" og beskriver Nice som "en spøgelsesby", da angrebet var overstået. På forsiden af La Figaro skriver avisen om "en ny grufuldhed".
 • Borgmesteren i Nice, Christian Estrosi, siger til lokale medier, at omkring ti børn er blandt de mindst 84 dræbte i angrebet i byen sent torsdag aften, hvor en lastbil pløjede gennem en stor menneskemængde.
 • Ifølge Indenrigsministeriet i Frankring er mindst 84 mennesker blevet dræbt i angrebet. Heraf er mange børn. Desuden er mindst 18 personer i kritisk tilstand.
 • Føreren af lastbilen blev skudt og dræbt af politiet. I lastbilen blev der ifølge borgmesteren i Nice fundet våben og en granat.
 • Ifølge franske medier var gerningsmanden 31 år og i forvejen kendt af politiet for voldelig adfærd. Gerningsmanden skulle ifølge et lokalt medie være bosiddende i Nice og være af fransk-tunesisk afstamning.
 • Angrebet skete på Bastilledagen, som er frankrings nationaldag. Her var massevis af franskmænd og turister fra hele verden forsamlet for at se et fyrværkerishow ved strandpromenaden.
 • Der er ingen meldinger om danske ofre ved angrebet. Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer danskere i og omkring Nice til at kontakte deres pårørende og fortælle, at de er i god behold. Ministeriet opfordrer samtidig  til, at man er forsigtig og følger de lokale myndigheders anvisning.
 • Der er ikke officielle meldinger om, hvorvidt der var tale om et terrorangreb. Det efterforskes dog som et terrorangreb af politiet, ligesom den franske præsident Francois Hollande har udtalt, at angrebet havde terror-lignende karakter. En DR-journalist, som så hændelsen, beskriver det som et bevidst angreb, hvor lastbilen med slukkede lygter kørte direkte ind i menneskemængden.

Lastbilen står fortsat, hvor den blev stoppet af politiet torsdag aften. Her er den fotograferet fredag morgen. (foto: Scanpix)

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.